Președintele-huligan de la Ankaraguku, pedepsit drastic de turci. Urmează procesul în civil

0
Publicat:

Faruk Koca, președintele lui Ankaragucu, a fost suspendat pe viață de Federația Turcă, după ce, la finalul meciului cu Rizespor (1-1), l-a lovit cu pumnul pe arbitrul jocului. Și clubul pe care acesta l-a condus a fost sancționat de federația de la Ankara: 5 meciuri cu porțile închise acasă și o amendă de 60.000 de euro.

Arbitrul, doborât dintr-un pumn de Faruk Koca. Foto Profimedia
Arbitrul, doborât dintr-un pumn de Faruk Koca. Foto Profimedia

După ce, luni, la finalul meciului cu Rizespor, Faruk Koca a coborât pe teren și l-a lovit pe „centralul” partidei, Halil Umut Meler, acum, el a fost suspendat pe viaţă din fotbal de Consiliul Disciplinar al Federaţiei turce de fotbal (TFF). Ankaragucu, la care evoluează și internaționalul român Olimpiu Moruțan, va juca cinci meciuri fără spectatori și va plăti o amendă de 60.000 de euro.

În urma incidentelor incredibile, toate meciurile din Super Liga Turciei au fost suspendate până pe 19 decembrie, iar mai multe personalități din fotbalul mondial, printre care preşedintele FIFA, Gianni Infantino sau fostul mare arbitru Pierluigi Collina, au luat atitudine.

Riscă 9 ani de închisoare

Imaginile cu Halil Umut Meler căzut la pământ și lovit în zona feței de cel puțin două persoane au făcut înconjurul lumii. Cu ochiul stâng tumefiat, Meler a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la un spital din Ankara. El a fost externat în cursul zilei de miercuri şi a anunţat că va depune plângere împotriva lui Faruk Koca.

Conform presei din Turcia, președintele lui Ankaraguku şi-a prezentat demisia din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. El este în arest provizoriu și pedeapsa în civil poate ajunge la 9 ani de închisoare!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite