Presa mondială face o plecăciune în faţa lui Halep: „Simona a făcut un meci care va rămâne pentru generaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a abordat Australian Open din postura de lider WTA, însă ce a realizat până acum la Melbourne i-a îmbunătăţit şi mai mult imaginea.

Simona Halep va intra pe teren, sâmbătă (ora 10.30, Eurosport), având şansa câştigării primului Grand Slam din carieră.

Indiferent de ce va face în finala cu Caroline Wozniacki (2 WTA), e clar că românca va pleca de la Melbourne cu o cotă mult mai bună faţă de momentul în care a aterizat în Australia. Acum două săptămâni, Simona era remarcată de majoritatea specialiştilor ca fiind jucătoarea care a părăsit turneul încă din primul tur în 2017 şi în 2016. 

Astăzi, după calificarea dramatică în faţa lui Angelique Kerber (16 WTA), Halep a fost în centrul atenţiei în presa internaţională.

Ce s-a scris?

L’Equipe: Duelul dintre actualul număr 1 mondial şi predecesoarea sa şi-a respectat toate promisiunile. După 2 ore şi 22 de minute de luptă intensă, cu scenarii diverse şi marcate de lovituri halucinante, Simona Halep a făcut ca ierarhia să se respecte şi s-a impus, cu mare efort, în faţa unei excelente Angelique Kerber. Aceasta a confirmat că a revenit la cel mai bun nivel, dar a cedat în setul trei, depăşită fizic de combatitivitatea adversarei sale.

BBC: Simona Halep a învins-o pe Kerber într-un meci entuziasmant pentru a ajunge în prima sa finală la Australian Open. Angelique Kerber a părăsit arena Rod Laver în aplauzele spectatorilor, în timp ce Halep s-a aşezat pe scaun cu mâinile şi cu picioarele tremurânde, după ce a dat totul.

Metro.co.uk: Halep îşi stăpâneşte nervii într-un meci care va rămâne pentru generaţii! Două ore şi 20 de minute de dramă într-un meci de nivel fizic SF.

Site-ul WTA: De nepreţuit! Un meci ca o călătorie cu rollercoaster-ul. Ambele jucătoare au avut mingi de meci înainte ca Halep să câştige la a patra şansă de meci, după un set captivant de 69 de minute.

Ad.nl: Halep trece de Kerber după un meci thriller. Miza finalei nu e doar titlul, ci şi poziţia de lider WTA.

Aargauerzeitung.ch: Premieră în finala de la Australian Open, unde Halep o va întâlni pe Wozniacki. Niciuna n-a câştigat până acum vreun Grand Slam.

CITEŞTE ŞI:

Nemţii îşi salută eroina: „Ce păcat, Angie! Kerber, în genunchi“. Cum a comentat presa din Germania meciul cu Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite