Premieră a echipelor italiene după 17 ani. Dezastru pentru echipele germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Napoli, liderul din Serie A, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul ''Diego Maradona''.

Victor Osimhen și-a sărbătorit primul gol minunat pe Stadio Diego Armando Maradona.Foto:Getty Images
Victor Osimhen și-a sărbătorit primul gol minunat pe Stadio Diego Armando Maradona.Foto:Getty Images

Echipa antrenată Luciano Spalletti, care venea după 2-0 în Germania, a câştigat la scor de forfait acasă, prin dubla nigerianului Victor Osimhen (45+2, 53) şi golul polonezului Piotr Zielinski (64 - penalty). Napolitanii l-au pus la treabă pe portarul Kevin Trapp încă din primul minut, când Politano a şutat de la 20 de metri. Trapp s-a opus apoi la şuturile lui Osimhen (16), Kvaratshelia (19, 43). Dominarea gazdelor a fost concretizată în finalul primei reprize (45+2), când Politano a centrat de pe partea dreaptă, iar Victor Osimhen s-a înălţat maiestuos şi a marcat imparabil cu capul.

Echipa din Peninsulă a controlat jocul şi în partea secundă, desprinzându-se prin golul aceluiaşi Osimhen, care a reluat simplu centrarea lui Di Lorenzo (53). Pentru nigerian a fost al 23-lea gol în 28 de partide în acest sezon, în toate competiţiile. După ce Trapp a respins un nou şut expediat de georgianul Kvaratshelia (61), a venit golul al treilea, reuşit de Zielinski în min. 62, din penalty, tot el fiind faultat de Djibril Sow.

Cea mai periculoasă fază a lui Eintracht, deţinătoarea trofeului Europa League, s-a consemnat în min. 58, când portarul Alex Meret s-a opus mingii şutate de japonezul Kamada.

Napoli a câștigat șapte dintre cele opt meciuri ale Ligii Campionilor în acest sezon. Echipa italiană a marcat trei sau mai multe goluri în toate cele patru meciuri de acasă din Liga Campionilor din acest sezon.

Napoli a devenit al şaptelea club italian care atinge sferturile Champions League, după AC Milan, Inter Milano, Juventus, AS Roma, Lazio şi Atalanta. 

Italia nu a mai avut trei echipe în sferturi (AC Milan, Inter, Napoli) din sezonul 2005-2006, după ce în ultimele două stagiuni nu a avut nicio reprezentantă.

De partea cealaltă, Eintracht părăsește și ea competiția, la fel ca și Lepzig, care ieri a fost învinsă cu irealul scor de 7-0, de către Manchester City.

Tragerea la sorţi a sferturilor şi semifinalelor va avea loc vineri, la Nyon.

La Napoli au evoluat, în faţa a 49.082 de spectatori, echipele:

Napoli: Meret - Di Lorenzo (căpitan), Rrahmani, Minjae Kim (Juan Jesus, 66), Mario Rui - Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombele, 74) - Politano (H. Lozano, 67), Osimhen (Giovanni Simeone, 81), Kvaratshelia (Elmas, 74). Antrenor: Luciano Spalletti.

Eintracht: Trapp - Buta, Tuta, Ndicka, Lenz (Ph. Max, 67) - Rode (căpitan; Jakic, 74), D. Sow - Knauff (Alidou, 62), M. Goetze, Kamada - Santos Borre. Antrenor: Oliver Glasner.Arbitru: Anthony Taylor (Anglia).  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite