Preliminarii Euro 2016: Irlanda de Nord a învins în Grecia, scor 2-0, Ungaria a câştigat, la limită, în Insulele Feroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar şi victoriile mari ale tricolorilor, din ultima perioadă, sunt dezumflate aproape imediate. Pentru că la o lună şi câteva zile după ce România a învins în Grecia (1-0), Irlanda de Nord a câştigat la Pireu chiar mai clar, scor 2-0. Şi Irlanda a obţinut un rezultat mare, un egal smuls în prelungiri, în Germania (1-1)!

Consideraţi printre outsiderii grupei, înaintea preliminariilor, nord-irlandezii sunt lideri după trei etape, cu maximum de puncte. 

O premieră în istoria unei naţionale formată în mare parte din jucători din primele trei divizii din Anglia. Care, după o surpriză (teoretică), un 2-1 în Ungaria şi o victorie de serviciu, 2-0 cu Insulele Feroe, a dat marţi lovitura, la Pireu. 

În faţa unei naţionale, Grecia, care nu se regăseşte cu Ranieri la timonă, Irlanda de Nord a deschis scorul în minutul 9, prin Ward, după un corner, şi l-a majorat în partea secundă, prin Lafferty (51). 2-0 pentru Irlanda de Nord, acelaşi scor obţinut de britanici în 1961, în preliminariile pentru CM, la singura lor victorie, până marţi (în cinci întâlniri), în faţa elenilor. 

În celălalt meci al grupei F, grupa României, Ungaria a învins doar cu 1-0 în Insulele Feroe, singura reuşită a meciului aparţinându-i lui Szalai (21). 

Celelalte rezultate de marţi: 

Grupa D

Germania - Irlanda 1-1 (Kroos 71, O'Shea 90+4)

Polonia - Scoţia 2-2 (Mączyński 10, Milik 76 / Maloney 18, Naismith 57)

Gibraltar - Georgia 0-3 (Gelashvili 9, Okriashvili 19, Kankava 69)

Grupa E

San Marino - Elveţia 0-4 (Seferovic 10, 24, Dzemaili 30, Shaqiri 79)

Grupa I

Danemarca - Portugalia 0-1 (C. Ronaldo 90+5)

Serbia - Albania 0-0 (SUSPENDAT)

Vezi şi 

Program, rezultate şi clasamente ale grupelor din preliminariile EURO 2016

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite