Popovici, dublu campion la Budapesta. „Visăm frumos. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv“. Reacţiile forurilor sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images
Foto Getty Images

“Un sportiv IMENS, un CAMPION nepreţuit”, este o parte din descrierea făcută de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern dublului medaliat cu aur la CM de nataţie David Popovici, după ce acesta a ocupat primul loc la 100 m liber. În social media au apărut numeroase mesaje de bucurie după performanţa românului.

GALERIE FOTO

Aur, David Popovici!

Copilul minune al înotului mondial a ”recidivat” la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit şi l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv care îşi doreşte să ajungă cel mai bun din lume!”, a notat COSR pe Facebook.

FA-BU-LOS!

David Popovici este dublu CAMPION MONDIAL! El a cucerit azi medalia de aur şi în proba de 100 m liber, la ediţia Budapesta 2022

Un puşti teribil de doar 17 ani are lumea la picioare! Este vorba, evident, de DAVID POPOVICI, iar numele său va fi pe buzele tuturor mulţi ani de acum înainte. De azi, în cărţile de istorie ale nataţiei mondiale, numele lui DAVID POPOVICI va fi trecut cu litere imense, de AUR!

Pentru că DAVID POPOVICI este un sportiv IMENS, un CAMPION nepreţuit, un OM extrem de INTELIGENT şi MODEST, MUNCITOR, un CAMPION MONDIAL, de azi, dublu medaliat cu AUR la Campionatul Mondial.

Pentru că da. Chiar dacă multora nu le vină să creadă, la 17 ani, la prima sa participare la un Campionat Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 de metri, DAVID POPOVICI a cucerit două medalii de AUR.

După succesul de luni, din proba de 200 m liber, azi, 22 iunie 2022, DAVID POPOVICI a cucerit medalia de aur şi în proba de 100 m liber. Calificat din serii şi din semifinale cu cel mai bun timp, sportivul român a parcurs cele două lungimi de bazin cu timpul de 47.58 de secunde, iar imnul României se va auzi pentru a doua oară în Duna Arena la această ediţie a Campionatului Mondial.

Ce poate fi mai frumos pentru acest FABULOS sportiv care este DAVID POPOVICI?

Performanţa sa este cu atât mai mare, cu cât, până azi, un singur om a reuşit să cucerească medalia de aur în probele de 100 m şi 200 m liber la aceiaşi ediţie a unui Campiona Mondial. Este vorba de americanul Jim Montgomery, la chiar prima ediţie, în 1973, la Belgrad.

Nu uitaţi că peste câteva zile, David Popovici, alături de alţi sportiv talentaţi din ţara noastră, va evolua acasă, în România, la Campionatul European de înot pentru juniori, găzduit de Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni, în perioada 5-10 iulie 2022!

FELICITĂRI, DAVID!

FELICITĂRI, ADRIAN!

Felicitări întregii echipe, dar şi familiei care i-a fost mereu alături lui David!

ROMÂNIA ÎNTREAGĂ ESTE MÂNDRĂ DE VOI!”, a scris şi FRNPM.

Şi Ministerul Afacerilor Interne a postat un mesaj pe Facebook:

FABULOOOOS!

Este ABSOLUT FABULOS!

FELICITĂRI, DAVID!

FELICITĂRI, CAMPIONULE!

AUR LA PROBA DE 100 DE METRI LIBER!

MULŢUMIM PENTRU TOATĂ BUCURIA PE CARE NE-AI OFERIT-O!”

CS Dinamo a redat o parte din declaraţia lui Popovici făcută după cursă:

Ce mai e de zis!? DAVID POPOVICI – dublu campion mondial de seniori la numai 17 ani! AUR şi la 100 de metri liber! Prima reacţiea lui David: ”Vă iubesc pe toţi! Vă mulţumesc că v-aţi uitat!”

Sportivul dinamovist David Popovici a cucerit în această seară al doilea titlu mondial la Budapesta! Elevul lui Adrian Rădulescu s-a impus de o manieră entuziasmantă în finala probei de 100 de metri liber, probabil cea mai spectaculoasă probă a înotului! David a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,58 secunde…

Este a doua medalie de aur a lui David Popovici după cea de la 200 de metri liber. Performanţa lui David este unică în istoria nataţiei româneşti!”.

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

Sportivul român a concurat de pe culoarul 4.

Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite