Pe picior de plecare de la Pandurii, veteranul Lucian Sânmărtean este cel mai curtat jucător din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre cluburile din primul eşalon speră să obţină semnătura lui Lucian Sânmărtean în iarnă, deşi actualul fotbalist de la Pandurii va împlini 37 de ani în martie.

Deşi sezonul de toamnă se va încheia la 19 decembrie, majoritatea cluburilor din primul eşalon se concentrează deja pe achiziţii. Iar unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti este Lucian Sânmărtean, care a anunţat deja că se va despărţi în iarnă de Pandurii Târgu-Jiu, formaţie cu care semnase în vară.

„Mai stau aici până în decembrie, nu vreau să plec la jumătatea drumului. Din iarnă vreau să mă mut, pentru că nu se poate face performanţă în situaţia asta. Suntem jucători profesionişti şi vrem să demonstrăm că suntem jucători de caracter. Din iarnă fiecare îşi urmează drumul. Sunt sub contract cu Pandurii, nu am discutat cu nimeni deocamdată. Din iarnă voi alege o altă echipă în funcţie şi de ce voi discuta cu familia mea“, a comentat veteranul.

Mulţescu: „E febleţea mea“

Printre cluburile care au anunţat deja că se gândesc la Sânmărtean se numără CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Viitorul Constanţa şi ACS Poli Timişoara, dar veteranul e curtat şi de cluburi precum FC Voluntari şi FC Botoşani. „Sânmărtean e un jucător care limpezeşte jocul. Are o experienţă, un talent şi o viziune pe teren care ne-ar ajuta oricând“, a mărturisit Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor. „E febleţea mea, normal că mi-l doresc. Un jucător genial, care, dacă e pregătit şi motivat cum trebuie, poate să facă diferenţa în orice meci“, a recunoscut şi antrenorul oltenilor, Gigi Mulţescu.

Hagi: „La noi ar face artă!“

„Nu depinde de mine acest transfer. E greu să-l ofertezi pe Sânmărtean pentru că ştiu că e foarte scump. Nu ştiu ce oferte are. La noi e un grup tânăr, trebuie să faci anumite lucruri. Dar sunt încântat de fotbalul lui, la noi ar face artă! Automat, dacă îl ofertezi pe Sânmărtean, trebuie să-ţi propui să ajungi şi tu cel mai bun. Sânmărtean şi cu Cernat sunt cei mai buni decari din Liga I, fotbalişti care fac diferenţa, imprevizibili. Chiar dacă greşesc şapte pase, vin cu o execuţie, o gândire. Sânmărtean are şi constanţă, aleargă mult. Pentru mine, el face artă! Când l-am luat pentru prima dată la lotul naţional, la 18-19 ani, i-am spus,  şi el ştie asta, că seamănă cu Platini. El nici nu calcă pe teren, nici nu atinge iarba, aşa de uşor aleargă. La Sânmărtean şi la Cernat nu contează vârsta, ci motivaţia”, a comentat patronul-antrenor al Viitorului, Gheorghe Hagi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite