Patrioţi sau mercenari? Fotbaliştii naţionalei îşi negociază la sânge primele pentru Euro. „Mi se pare deplasat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare portar al Stelei a criticat atitudinea tricolorilor înaintea meciului cu Grecia (duminică, ora 21.45, TVR1), primul din campania de calificare pentru Euro 2016.

România n-a mai ajuns la Campionatul European din 2008, dar are şanse foarte mari să ajungă la ediţia din 2016, găzduită de Franţa. Asta în condiţiile în care 23 dintre cele 54 de naţionale afiliate la UEFA (plus Franţa) se vor califica la turneul final.

Dacă va ocupa unul din primele două locuri în grupa F din care mai fac parte Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe, România va obţine biletele pentru Euro 2016. Chiar şi o clasare pe locul 3 ar putea trimite trupa pregătită de Victor Piţurcă la Euro prin baraj.

Deşi calificarea ar trebui să fie o formalitate cu un astfel de sistem şi, în niciun caz, vreo misiune imposibilă, Marica şi compania îşi negociază, în aceste zile, primele de calificare la sânge. Deocamdată, FRF şi internaţionalii români n-au ajuns la o înţelegere, dar Helmuth Duckadam e deranjat de modul în care fotbaliştii au pus problema.

Ce a spus?

„Mi se pare puţin deplasat ca, înaintea unui joc atât de important, se negociază prima de calificare, noi, care nu ne-am mai calificat de zeci de ani. În perioada noastră, se dadeau primele după meci, dacă se dădeau. Mi se pare puţin, nu ştiu, nelalocul lui, să nu spun altfel. Un jucător care câştigă 800.000 – 1.000.000 de euro pe an, să negocieze o primă de calificare la câteva sute de mii sau să nu se înţeleagă la 50.000“, a spus Duckadam la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite