Patinaj artistic: Evgheni Pluşenko revine din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Pluşenko (Reuters)
Evgheni Pluşenko (Reuters)

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, campion olimpic în 2006 şi de două ori medaliat cu argint (2002, 2010), urmează să revină în arena competiţională în decembrie, a anunţat duminică antrenorul său, Aleksi Mishin.

Pluşenko va lua startul la Campionatele Rusiei, programate la sfâşitul lunii, în prima sa competiţie după Jocurile Olimpice de la Vancouver, unde a fost înfrânt de americanul Evan Lysacek. 'Când Pluşenko a revenit pentru prima dată (pentru JO 2010), am spus că este un erou. În prezent, revine pentru a doua oară şi-i spun dublu erou, deoarece este extrem de complicat să faci aşa ceva de două ori', a explicat Mishin care-l antrenează de 18 ani pe triplul campion mondial.

Mishin a făcut aceste declaraţii, duminică, după încheierea finalei Marelui Premiu al Federaţiei internaţionale de patinaj (ISU), desfăşurată la Québec (Canada). 'Evgheni face piruetele mai bine decât la Torino (aur la JO) sau la Vancouver, acesta este adevărul. Dar nu sare mai bine. Poate efectua un cvadruplu Toe Loop, dar genunchiul îi face probleme, trebuie să se păstreze. Trece cu uşurinţă peste triplu Axel, iar la triplu Lutz şi triplu Toe Loop nu sunt probleme', a declarat Mishin.

Pluşenko a anunţat în noiembrie 2010 că speră să concureze la Jocurile Olimpice de la Soci (Rusia), din 2014. Anul trecut însă, el a fost suspendat, până în iunie 2011, de către Federaţia internaţională de patinaj, deoarece a participat la spectacole pe gheaţă, după ce anunţase că nu poate concura, din cauza unei accidentări, la Campionatele Mondiale de la Torino. Patinatorul încălcase şi regulamentul federaţiei ruse de specialitate, care interzice unui sportiv să se retragă de la o competiţie, pentru a câştiga bani participând la spectacole, fără a avea permisiunea forului în acest sens.
Evgheni Pluşenko are în palmaresul său un titlu olimpic (2006), două medalii olimpice de argint (2002 şi 2010), trei tiluri mondiale (2001, 2003, 2004) şi şase trofee de campion european (2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2010)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite