Pandurii - Astra 1-1: „Furăciune“ la Târgu-Jiu. Tudor a scos Astra din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii şi-au jucat ultima şansă de a ajunge în Liga Europa, fără a depinde de rezultatul finalei Cupei României. Eforturile lor au fost irosite de o greşeală uriaşă a celui poreclit „Brad Pitt“.

Aflată pe locul 4, primul care nu duce în Liga Europa, Astra era condamnată să învingă o contracandidată la Liga Europa pe terenul acesteia, pentru a se clasa pe podium, după ultima etapă. Fără victorie de două jocuri, giurgiuvenii au dat lovitura, în minutul 33, când Bukari a deschis scorul. La pauză, Astra a condus cu 1-0 şi era în pole-position pentru calificarea în Liga Europa, mai ales că, la Ploieşti, Petrolul era condusă, tot la pauză, de Gaz Metan.

Cu cuţitul la os şi ei, gorjenii au prestat, după pauză, iar Lemnaru a egalat, în minutul 56. La 1-1, s-a petrecut faza care i-a scos din sărite, pe bună dreptate, pe cei de la Astra.

Ce s-a întâmplat?

În minutul 60, după o centrare în careul Pandurilor, balonul i-a căzut pe mâna fundaşului gazdelor, Viera, fază fiind una evidentă de penalty pentru Astra. Chiar dacă s-a aflat foarte aproape de locul incidentului, arbitrul Alexandru Tudor n-a dictat nimic!

S-a terminat 1-1, rezultat care a lăsat-o pe formaţia din Giurgiu în afara cupelor europene.

Pandurii s-a clasat pe locul 2 în această ediţie de campionat cu 63 de puncte, la 16 puncte de campioana Steaua. Petrolul a luat ultima poziţie de Liga Europa, terminând pe 3 în Liga I cu 62 de puncte.

Astra a rămas pe locul 4 cu 60 de puncte şi aşteaptă finala Cupei României pentru a afla dacă, totuşi, va juca în Liga Europa. Dacă, sâmbătă, 1 iunie, Petrolul va învinge CFR Cluj în finala Cupei României, atunci şi Astra, ocupanta locului 4 în campionat, va merge în cupele europene. De ce? Pentru că Petrolul are deja asigurată calificarea în Liga Europa prin clasarea pe locul 3 în campionat, iar finalista cupei nu merge în competiţii europene.

CITEŞTE ŞI:

*Oficialii Astrei îl distrug pe Alexandru Tudor: acuze grave la adresa arbitrului care a stabilit podiumul Ligii I

*VIDEO Junglă la Ploieşti: Bornescu l-a muşcat pe Bawab. Gaz Metan a condus până în minutul 90+12 şi a încheiat meciul cu şapte jucători

*Gigi Mulţescu, în stare de şoc după Petrolul - Gaz Metan: „Mă simt ca dracu“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite