Palmaresul Simonei Halep în 2015: 29 de victorii şi 6 înfrângeri. O singură jucătoare are rezultate mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a câştigat în 2015 trei turnee, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, şi a pierdut doar şase meciuri, dar a cedat totuşi fotoliul de vicelider în clasamentul WTA.

De la Roma, Simona Halep va pleca direct la Paris, acolo unde urmează o săptămână de muncă şi de relaxare înainte de French Open. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a avut puterea să-şi felicite adversara de sâmbătă. “A fost un meci bun, am ajuns în semifinale, trebuie să iau lucrurile pozitive, dar să mă şi gândesc la ceea ce nu a mers la Roma. Navarro joacă bine şi toate meciurile contra ei au fost dificile. Am pierdut puţin ritmul în setul doi, dar ea a stat în teren foarte bine, este meritul ei şi chiar a meritat victoria. Bineînţeles că o să ţin capul sus, este doar o înfrângere şi nimic mai mult. Sper să fac un turneu bun şi la Roland Garros”, a explicat Halep. Fostă numărul 1 mondial în 1978, Martina Navratilova a comentat şi ea înfrângerea Simonei de la Roma. “Cred că s-a văzut că Simona are probleme să încheie punctul atunci când are în faţă o jucătoare care aleargă foarte bine. Cred că Simonei i-ar fi trebuit cineva care să coboare alături de ea să o îndrume. Cred că nu se simte destul de confortabil la fileu şi de aceea nu vine mai des în faţă. Dar ea a fost cea care a întrerupt seria de break-uri, ar fi trebuit să câştige. Însă la 5-4 şi 30-0, forehand-ul Simonei pur şi simplu n-a mers”, a spus fosta mare campioană.

Halep a bifat a şasea înfrângere din anul 2015, dar rămâne pe locul secund în topul jucătoarelor cu cele mai multe victorii în acest an, 29 la număr, la egalitate cu cehoaica Karolina Pliskova. După victoria de sâmbătă, Carla Suárez Navarro şi-a consolidat poziţia de lider al acestei ierarhii, în condiţiile în care jucătoarea din Spania are 31 de victorii în acest an.

Înfrângerile Simonei Halep din 2015

Australian Open - Sferturi de finală - Ekaterina Makarova 4-6, 0-6

Miami Open - Semifinale - Serena Williams 2-6, 6-4, 5-7

Stuttgart Grand Prix - Semifinale - Caroline Wozniacki 5-7, 7-5, 2-6

Madrid Open - Turul I - Alizé Cornet 6-7, 3-6

Italian Open - Semifinale - Carla Suárez Navarro 6-2, 3-6, 5-7

FED Cup (România – Spania) - Grupa Mondială II - Garbine Muguruza  4-6, 3-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite