Oltenii, „în grafic“, bifează ruşinea anuală. Craiova s-a făcut de râs şi în Albania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura digisport
Captura digisport

Universitatea Craiova a pierdut, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), meciul cu albanezii de la FK Laci, în prima manşă a turului doi preliminar al Conference League.

După tragerea la sorţi în care a aflat că adversara din turul secund al Conference Leagua va fi gruparea albaneză Laci, preşedintele CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a adus aminte despre ruşinea istorică de anul trecut, când, în turul I preliminar al Ligii Europa, oltenii au fost eliminaţi de Lokomotiv Tbilisi (Georgia), după un duel într-o singură manşă. "Este timpul să ştergem impresia proastă de anul trecut. Ăsta este primul prilej, să trecem de albanezi şi pe urmă mai vedem. S-a întâmplat ce s-a întâmplat anul trecut, trebuie să tratezi cu mare seriozitate", a spus în urmă cu câteva zile oficialul din Bănie. Din păcate, vorbele lui Cârţu nu au avut darul să schimbe deznodământul meciului de debut nici în acest sezon al cupelor europene, băieţii lui Ouzounidis fiind învinşi încă o dată de o echipă din lumea a treia a fotbalului. 

Din fericire pentru olteni, anul acesta echipa calificată se va decide în dublă manşă, astfel că  Universitatea va avea şansa de a întoarce rezultatul la Craiova, săptămână viitoare, în meciul de pe teren propriu. 

Joi seara, în Albania, Craiova a dominat uşor prima repriză, a ratat două ocazii bune prin Mateiu (29) şi Cicâldău (30), pentru ca gazdele să deblocheze tabelă după un contraatac finalizat de Zarubica (35), rămas singur cu poarta goală (foto jos). 

KF Laci - Universitatea Craiova gol Laci captura DIGIsport

Partea secundă a aparţinut trupei lui Ouzounidis, însă jocul la construcţie al echipei a fost dezamăgitor, pericolele la poarta albanezilor fiind reprezentate doar de şuturile de la distanţă. 

KF Laci: Sherri - Roganovic, Malota, Ignjatovic, Velija - Lushkja, Ard. Deliu, Shehu - Zarubica (Qato '71), Guindo (Prengaj '89), Mazrekaj (Zulfiu '84). Antrenor: Shpetim Duroj

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Conte, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Mateiu (Bic '70), Nistor - Cîmpanu (Gustavo '64), Cicâldău (Căpăţână '87), Ivan - Koljic (Markovic '64). Antrenor: Marinos Ouzounidis

Cartonaşe galbene: Conte '15, Koljic '51, Mateiu '68

Astăzi, manşa tur

*Laci (Albania) - CS U Craiova 1-0

*Spartak Trnava (Slovacia) - Sepsi 0-0

*FCSB - Şahtior Karagandy (Kazahstan) ora 21.30, Pro TV

Meciurile retur sunt programate pentru 29 iulie.

În caz de calificare, în turul III preliminar, echipele româneşti vor avea următoarele partide:

*Kolos Kovalivka (Ucraina) - FCSB

*Sepsi - Sutjeska (Muntenegru) / Maccabi Tel-Aviv (Israel) 

*CS U Craiova - Anderlecht (Belgia)

Confruntările din turul III preliminar vor avea loc la 5 (tur) şi 12 august (retur).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite