Olăroiu, rezultat mare cât China: Echipa românului a provocat cea mai mare surpriză din ultimul deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jiangsu Suning a câştigat, astăzi, titlul, după o partidă sufocantă în care a învins o formaţie stelară, aproape invincibilă în prima ligă, începând din 2011!

Jiangsu Suning l-a numit pe Cosmin Olăroiu (51 de ani) în funcţie în martie 2018 şi i-a oferit un salariu anual de 7 milioane de dolari. Iar investiţia în munca tehnicianului român a adus, astăzi, un rezultat colosal!

Jiangsu Suning, o formaţie care nu se compară cu granzii primei ligi, a câştigat titlul, furnizând cea mai mare surpriză din fotbalul chinez din ultimul deceniu. Elevii lui Olăroiu au încheiat sezonul regulat pe locul 2 în grupa A, după care au avansat până în finală, câştigând „dublele“ din sferturi şi semifinale.

În ultimul act, Jiangsu a dat de Guangzhou Evergrande, adică de formaţia care a luat opt din ultimele nouă titluri în China. Cu Fabio Cannavaro pe bancă şi cu brazilianul Paulinho (ex-Barcelona) printre titulari, Guangzhou a pornit ca mare favorită, în „dubla“ pentru titlu.

Prima manşă s-a încheiat însă 0-0, iar astăzi, în returul găzduit de Suzhou, Jiangsu Suning s-a impus la capătul unui meci dramatic.

Elevii lui Olăroiu au deschis scorul în minutul 45+3, prin italianul Eder Martins (ex-Inter Milano). Imediat după pauză, brazilianul Alex Teixeira (ex-Şahtior) a făcut 2-0 (47). Chiar dacă Wei Shihao a redus din diferenţă, în minutul 61, tabela a rămas neschimbată până la final, iar Jiangsu Suning, finanţată de chinezii care conduc şi Inter Milano în Serie A, a câştigat primul titlu din istoria grupării.

Până la triumful de astăzi, Jiangsu avusese două clasări pe locul 2 în campionat, în 2012 şi în 2016. În 2012, echipa a devenit vicecampioană, avându-l în lot pe românul Cristian Dănălache, golgheterul primei ligi în acel sezon, cu 23 de reuşite.

O altă performanţă, câştigarea Cupei Chinei în 2015, se leagă de numele unui alt român, Dan Petrescu. Atunci, la Jiangsu evolua şi fundaşul Marius Constantin.

17 trofee a câştigat până acum Cosmin Olăroiu ca antrenor, cu Steaua, Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Sadd (Qatar), Al-Ain (Emirate), Al-Ahli (Emirate) şi Jiangsu Suning (China).  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite