Novak Djokovici, emoționat după un record fabulos: Ce poate realiza sârbul în aprilie 2024

0
Publicat:

Novak Djokovici tocmai a doborât recordul nemțoaicei Steffi Graf (53 de ani), care a adunat 377 de săptămâni în fotoliul de lider mondial. De acum, referindu-ne strict la clasamentul ATP, Nole poate ataca un alt record, cel deținut de Roger Federer.

Djokovici jpg

Elvețianul de 41 de ani, retras din activitate în 2022, e cel mai vârstnic jucător care a fost pe locul 1 în lume, pe când avea 36 de ani și 10 luni. Potrivit Eurosport, Djokovici poate depăși acest record, dacă va fi pe locul 1 în lume, în aprilie 2024. În ceea ce privește tenisul feminin, Serena Williams a fost cea mai vârstnică jucătoare aflată pe locul 1 WTA, pe când avea 35 de ani și 4 luni.

Revenind la Djokovici, acesta a comentat ultima sa performanță, venită la 12 ani după ce a ocupat pentru prima dată locul 1 ATP: „E ireal, într-un fel, să fii pe locul 1 în lume de atâtea săptămâni... Și să depășesc nivelul atins de Steffi Graf, una dintre cele mai mari jucătoare din istoria sportului nostru... Sunt încântat să fiu într-o asemenea companie selectă și foarte mândru. Bineînțeles, îmi doresc să păstrez cât mai mult timp fotoliul de lider, dar trebuie să recunosc că acum, la 35 de ani, prioritățile mele sunt altele. Vreau să fiu sănătos și să ating vârful de formă la turneele de Grand Slam, care contează cel mai mult pentru mine“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite