Neagu demască amatorismul FRH. Explicații pentru bucuria nebună de la finalul meciului cu Polonia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Neagu a revenit marți seară în România și și-a anunțat retragerea de la echipa națională. Declarațiile sale au arătat că fetele noastre erau convinse că vor merge la turneul preolimpic, pentru că așa le spuseseră cei din federație.

Tricolorele au ratat șansa de a se califica la turneul preolimpic odată cu locul 12 ocupat la Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia. Iar dacă în țară se știa acest lucru, handbalistele au aflat abia la sosirea în țară. Discursul celei mai mari handbaliste a României a fost confuz, din care a reieșit că ea și colegele sale au trăit într-o mare eroare în ultimele zile.

Interul de la CSM București a dezvăluit că federalii le-au transmis jucătoarelor că România încă mai are șanse de a participa la turneul preolimpic. Astfel se explică bucuria nebună a selecționerului Florentin Pera de la finalul meciului cu Polonia (27-26) și toate pupăturile jucătoarelor.

Florentin Pera, bucurie maximă după jocul cu Polonia. Captură TV
Florentin Pera, bucurie maximă după jocul cu Polonia. Captură TV

"Ce pot spune este că s-au făcut tot felul de calcule, am văzut că voi în presă ați spus că nu mai sunt șanse, oamenii noștri din Federație au spus că sunt", a spus Neagu la aeroport, conform gsp.ro. iar în discursul prin care și-a anunțat retragerea de la națională, Neagu a subliniat că va face acest pas "dacă" nu mai sunt șanse ca România să ajungă la preolimpic, ceea ce denotă că oamenii din Federație încă mai cred că naționala mai are șanse de calificare la Paris.

Calificarea s-a pierdut și în 2022

Amatorismul reprezentanților FRH este demascat de faptul că habar nu aveau de criteriile de calificare la turneul preolimpic. Federalii au fost induși în eroare de modul de alocare a celor două locuri în plus pentru echipele europene la turneul preolimpic, deoarece toate sfertfinalistele de la Mondial sunt de pe "Bătrânul Continent", scrie Eurosport.

Oamenii din Federație au crezut că aceste locuri le vor reveni echipelor cel mai bine clasate la acest Mondial, care nu au obținut direct calificarea la preolimpic. În acest caz, România ar mers și de pe locul 12, deoarece Brazilia ieșea din schemă, pentru că este deja sigură de prezența la Paris.

Însă lucrurile nu stau așa, deoarece de această oportunitate profită Slovenia și Spania, cel mai bine clasate echipe la Europeanul de anul trecut. La acea competiție, dacă am fi bătut în ultimul meci Germania, am fi terminat turneul pe locul 8 ( în loc de 12), iar acum ar fi fost la calificați turneul preolimpic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite