Mutu, debut pozitiv în faţa propriilor fani. Petrolul a învins Oţelul, scor 2-0. Contra: „Atitudinea lui a mulţumit pe toată lumea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adi Mutu a jucat duminică primul meci în faţa fanilor Petrolului, pe teren propriu. „Briliantul“a început titular pe „Ilie Oană“, în victoria cu Oţelul, una în care de marcat a făcut-o însă un alt jucător transferat de „lupi“ în această iarnă, Tamuz, servantul fiind chiar Mutu.

Spre deosebire de partida cu Braşov (1-1), prima din acest an, Contra a început doar cu Mutu titular, Zicu fiind lăsat pe bancă. 

În faţa a 10.000 de fani, "Briliantul“ a irosit prima ocazie mare a gazdelor, în primul sfert de oră al partidei, după ce a şutat slab, dar Goicoechea a prins balonul (12). 

Oţelul a replicat prin Sârghi (19), a cărui lovitură de cap a fost reţinută de Pecanha, iar la pauză s-a intrat la egalitate la cabine. 

În startul reprizei secunde, Teixeira a deschis scorul (51), din pasa lui Fernandez, înlocuitorul lui Priso, la pauză.

Cu 20 de minute înainte de final, Contra l-a introdus pe teren şi pe Tamuz, iar intrarea atacantului venit în această iarnă s-a simţit. 

Vârful israelian de origine nigeriană a marcat pentru 2-0, în minutul 88, cu un şut din interiorul careului, şi a risipit emoţiile gazdelor. Pasa de gol i-a oferit-o chiar Adrian Mutu. 

„A fost o victorie meritată. Am avut o primă repriză destul de grea şi din cauza Oţelului. Nu mă gândesc la titlul, mă gândesc la meciul din etapa viitoare. Atitudinea lui Mutu a mulţumit pe toată lumea, dar toţi băieţii au jucat bine. Am văzut o schimbare din acest punct de vedere faţă de meciul trecut. Dacă ar fi înscris, Adi Mutu ar fi tras un semnal de alarmă şi poate că selecţionerul s-ar fi gândit să-l convoace“, a declarat Cosmin Contra, la DolceSport.

După 21 de etape, Petrolul strânge 44 de puncte, unul mai puţin decât Astra şi cinci în spatele liderului Steaua. 

Echipele de start:

Petrolul: Pecanha - Beta, Geraldo, Hoban, Giulherme - De Lucas, Romario - Priso, Albin, Teixeira - Mutu

Oţelul: Goicoechea - Tritz, Sârghi, Trestia, Popescu - Milea - Marquinhos, Lovin, Giurgiu, Astafei - Tudorie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite