Mihai Stoica: „Au ajuns bilete pentru meciul cu Chelsea şi la speculanţi. Instituţiile statului trebuie să intervină!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica, managerul echipei Steaua Bucureşti FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Mihai Stoica, managerul echipei Steaua Bucureşti FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Mihai Stoica a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a explicat situaţia biletelor la meciul pe care Steaua îl va susţine împotriva lui Chelsea, pe Arena Naţională (7 martie), în optimile Champions League.

„Am ţinut să stăm de vorbă pentru că trebuie clarificată situaţia biletelor. E o situaţie cu care nu ne-am confruntat niciodată, deşi Steaua a jucat împotriva lui Real, Bayern, Arsenal, dar niciun meci nu a trezit acelaşi interes. Motivele sunt clare, Chelsea e câştigătoarea Ligii Campionilor, acest meci vine după formidabila calificare din meciul cu Ajax şi de condiţiile pe care le oferă Naţional Arena. Soluţia era să vindem biletele online pentru că nu aveam cum să facem discriminări. Dacă le-am fi vândut la case, ne adresam doar celor din Bucureşti. Sunt foarte mulţi suporteri care vin de la sute de kilometri şi fac nişte sacrificii imense pentru a asista la acest joc. 

„Nu cumpăraţi de la speculanţi, îi ţineţi în viaţă“

Un singur lucru regret enorm: faptul că poate sunt suporteri stelişti care au fost la meciul cu Ajax şi nu au putut să-şi achiziţioneze bilete la meciul cu Chelsea. Îmi cer scuze. Din nefericire pentru ei, nu puteam controla această situaţie. Suntem informaţi că multe bilete au ajuns la speculanţi, este un semnal de alarmă pentru instituţiile statului, care trebuie să intervină în forţă şi oamenii să plătească. Nu e voie să cumperi un bilet şi să-l vinzi la suprapreţ. Fac un apel către toţi suporterii Stelei, toţi oamenii care vor să vadă această partidă. Nu cumpăraţi de la speculanţi, toţi cei care cumpără de la ei îi ţin în viaţă. Dacă la meciul retur, de la Chelsea, vom putea avea un control, în tur nu avem.

„Ne putem bate cu absolut orice echipă din Europa“

Toată lumea critică site-ul care se ocupă de bilete, dar nu are nicio vină. Poate e pentru prima dată după Revoluţie, o echipă atât de mare ca Chelsea este întâmpinată la Bucureşti de o altă echipă care are şanse de calificare, pentru că asta e ideea. Am jucat în 2006 cu Real Madrid, ştiam că oricât de optimişti am fi fost, n-am fi avut şanse. Dar acum e altfel. După meciul cu Ajax, am ajuns la nivelul că aceşti băieţi se pot bate cu absolut orice echipă din Europa pentru calificare. Pentru mine a fost cea mai bună prestaţie a unei echipe de fotbal din România din 90' şi până azi.

Atât timp cât Chelsea e deţinătoarea Ligii Campionilor, îşi permite să cheltuiească peste 40 de milioane de euro pentru un singur fotbalist (Eden Hazard), când are în componenţă jucători titulari în toate echipele naţionale, putem zice că jucăm împotriva unei mari echipe. Dar putem să ne calificăm, pentru că băieţii ăştia tocmai au demonstrat cu Ajax că ei muncesc.

„40.000 de oameni pot să-şi treacă în CV calificarea cu Steaua“

Trebuie să înţeleagă toată lumea. Nu se mai vând bilete pentru meciul cu Chelsea la case pentru că nu mai sunt. Acum nu am avut ce să facem. Sigur că au achiziţionat unii care nu au mai fost până acum la meciuri şi poate nu ar merita, dar nu putem să controlăm. La Barcelona aveţi impresia că merg doar cei care ţin cu Barcelona? Mai vin şi turişti. Trebuie să înţelegeţi că ne-am confruntat cu o sitaţie în premieră. Am fost foarte dezamăgit că la meciul cu Ajax oamenii nu au crezut, dar sunt 40.000 de oameni care au asitat la meci şi care pot să-şi treacă în CV calificarea cu Steaua. Ajax a spulberat Manchester City, a jucat de la egal la egal cu Real Madrid şi la noi s-au speriat, când au văzut pressingul ăsta incredibil.

„Ne-a dat cu terenul în cap, nu mai nimeream uşa vestiarului“

Suntem foarte interesaţi de câştigarea campionatului. Avansul este mare, dar nu suficient. Întâmpinăm sâmbătă o echipă care ne-a creat foarte mari probleme în ultimii ani. Anul trecut ne-au dat cu terenul în cap, nu mai nimeream uşa vestiarului după meci. Acum, din 20 de meciuri pe care Steaua le-a disputat în actuala ediţie, doar patru nu au fost câştigate, inclusiv în faţa lui Gaz Metan. E o echipă în faţa căreia există un complex. Aş dori ca sâmbătă să fie spulberat acest complex, iar audienţa să se ridice la nivelul din meciul cu Ajax. De data asta, preţurile biletelor sunt mici şi avem foarte mari nevoie de suporteri.“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite