Meciul vieţii pentru românca Gabriela Talabă la Varşovia: Va întâlni cea mai bună jucătoare a lumii

0
0
Gabriela Talabă-Lee are cinci titluri ITF în palmares
Gabriela Talabă-Lee are cinci titluri ITF în palmares

Chiar dacă întrecerea găzduită de Polonia e de categoria WTA 250 şi se joacă pe zgură, într-un moment în care urmează turneele de hard, Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) s-a înscris pe tablou, pentru a putea evolua în faţa fanilor ei. Iar astăzi va da de o sportivă din România, prea puţin mediatizată în ţară.

Gabriela Talabă (26 de ani) – Talabă-Lee după căsătorie – e o jucătoare născută la Galaţi, de 1,72 de metri înălţime, care până acum a câştigat puţin sub 300.000 de dolari din tenis. 

Chiar dacă e o sportivă din afară Top 100 mondial, în ultimele sezoane, Gabriela, aflată acum pe locul 146 în lume, a progresat mult, după cum arată şi clasamentul ei la fiecare sfârşit de an:

*2019: 307 WTA

*2020: 205 WTA

*2021: 218 WTA

În actuala stagiune, românca a adunat până acum 15 victorii şi 17 înfrângeri. Deşi, de obicei, participă la întreceri ITF, acum, la Varşovia, Gabriela a pornit din calificări şi, din postura de lucky-loser, a avansat pe tabloul principal. În runda inaugurală, a trecut de Raluca Georgiana Şerban (25 de ani, 185 WTA), jucătoare de origine română care reprezintă Cipru.

Iar astăzi, de la ora 15.30 (Digi Sport 4), pentru Gabriela Talabă-Lee urmează meciul anului! Pentru că, în turul II de la Varşovia, o va întâlni pe ocupanta locului 1 mondial, Iga Swiatek. Aceasta a ţinut să joace la Poland Open 2022 pentru a le face o bucurie conaţionalilor ei care vor să o vadă evoluând şi acasă.

România mai are o sportivă pe tabloul de la Poland Open 2022. Vorbim despre Ana Bogdan (29 de ani, 108 WTA). Aceasta a trecut deja în sferturile competiţiei şi va juca, mâine, cu Laura Pigossi (113 WTA).

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite