Meci de şapte stele pentru România: Tricolorii vor întâlni Anglia. Anunţul federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru speră să fie convocat pentru amicalele din luna iunie.
Claudiu Keşeru speră să fie convocat pentru amicalele din luna iunie.

Un amical programat, iniţial, pentru 7 iunie 2020 şi anulat, ulterior, din cauza pandemiei de coronavirus se va juca, totuşi, în acest an.

România va debuta în preliminariile Mondialului din 2022, în luna martie, însă calendarul internaţional nu permite ca selecţionerul Mirel Rădoi să aibă vreo partidă test înaintea confruntărilor cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) şi Armenia (31 martie).

În schimb, în vară, cu câteva zile înainte de startul Campionatului European (11 iunie - 11 iulie), naţionala României, care a ratat prezenţa la turneul final, va avea două meciuri amicale, după cum a anunţat Federaţia Română de Fotbal (FRF).

La începutul lunii iunie, tricolorii vor întâlni Georgia, în ţară, la data de 2 iunie, şi apoi Anglia, în deplasare, la data de 6 iunie. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri şi orele de start vor fi stabilite şi comunicate, ulterior.

Au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la Euro cu 7 victorii şi un singur eşec în preliminarii.

La Euro 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în sferturi. Palmaresul în faţa britanicilor e pozitiv. Din 11 întâlniri, ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori.

Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru Euro 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol.

Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate. Golaveraj 19-4 pentru noi!

Preliminarii CM 2022, Grupa J

Germania

România

Islanda

Macedonia de Nord

Armenia

Liechtenstein

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022

Programul complet al grupei J:

25 martie 2021

ROMÂNIA – Macedonia de Nord

Germania – Islanda

Liechtenstein – Armenia

28 martie 2021

Armenia – Islanda

ROMÂNIA – Germania

Macedonia de Nord – Liechtenstein

31 martie 2021

Armenia – ROMÂNIA

Germania – Macedonia de Nord

Liechtenstein – Islanda

2 septembrie 2021

Islanda – ROMÂNIA

Liechtenstein – Germania

Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021

Islanda – Macedonia de Nord

ROMÂNIA – Liechtenstein

Germania – Armenia

8 septembrie 2021

Armenia – Liechtenstein

Macedonia de Nord – ROMÂNIA

Islanda – Germania

8 octombrie 2021

Germania – ROMÂNIA

Islanda – Armenia 

Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021

ROMÂNIA – Armenia

Islanda – Liechtenstein

Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021

Armenia – Macedonia de Nord

ROMÂNIA – Islanda

Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021

Liechtenstein – ROMÂNIA

Armenia – Germania

Macedonia de Nord – Islanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite