Marius Vizer nu-l susţine pe Cozmin Guşă la şefia Federaţia Română de Judo! Ce mesaj a transmis înaintea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Vizer

În ajunul alegerilor pentru conducerea Federaţiei Române de Judo, Marius Vizer, fostul ei preşedinte şi preşedinte onorific, din 2007 şef al Federaţiei Internaţionale de Judo, se pronunţă pentru o schimbare în judoul românesc.

Înr-un interviu acordat, luni, publicaţiei Bihoreanul, Vizer dă un semnal favorabil oponenţilor actualului preşedinte, Cozmin Guşă, pe care îl consideră răspunzător de răcirea relaţiilor cu Federaţia Internaţională de Judo. „Am văzut realizările enumerate de actualul preşedinte, din care consider că lipseşte una esenţială: îndepărtarea FRJ de Federaţia Internaţională de Judo”, a spus Vizer. 

Întrebat dacă nu ar fi fost nevoie de o implicare mai mare a sa în problemele judoului românesc, şeful FIJ a declarat bisericuţele din acest sport l-au constrâns să îşi schimbe atitudinea: „M-am retras la un moment dat din implicarea în judoul românesc din cauza divizării federaţiei în grupări care ţintesc mai mult interese izolate sau dezasociate de interesele şi binele judoului românesc. În situaţia dată, nu am dorit să fiu în rol de partizan, ca să adâncesc şi mai mult criza”.

În final, şeful FJI le cere „membrilor familiei judoului românesc să fie uniţi, solidari, şi curajoşi”, „să respecte în mod special valorile judoului românesc, pe toţi cei care i-au făcut cinste pe plan naţional şi internaţional” şi „să îi reactiveze pe toţi, ca odinioară, în marea familie a judoului, cu prietenie, respect şi înţelepciune”.

Considerat cel mai important promotor al judoului românesc din ultimele decenii, Marius Vizer şi-a anunţat în aprilie 2019 demisia din poziţia de preşedinte onorific al FRJ, în semn de protest faţă de scandalurile interne, în care diferiţi conducători au fost acuzaţi de cheltuieli nejustificate, chiar devalizări de fonduri, sau că au patronat un sistem în care s-au petrecut nepotisme, nedreptăţi şi abuzuri împotriva sportivilor. În scrisoarea adresată cu acel prilej lui Cozmin Guşă, şeful FIJ a acuzat „managementul eronat sau viciat al Federaţiei Române de Judo din ultimii ani”, precum şi „animozităţile actuale care duc la scindarea acesteia”.

Trei candidaţi înscrişi pentru conducerea Federaţiei

Alegerile pentru următorul mandat de patru ani la conducerea FR Judo vor avea loc miercuri, 24 februarie, la Poiana Braşov, unde este programată Adunarea Generală. Pentru cea mai importantă funcţie, cea de preşedinte, sunt trei candidaţi: Cozmin Guşă (actualul preşedinte, mai cunoscut pentru activitatea politică şi din mass-media), George Teşeleanu (om de afaceri, fost consul onorific al României la Ancona şi preşedinte al clubului Pantheon din Constanţa) şi Augustin Marian Paul (fost arbitru internaţional), principalele tabere conturându-se în jurul primilor doi.

Pe lângă Marius Vizer, în favoarea echipei lui George Teşelean s-au exprimat în ultimele zile mai multe voci cunoscute ale judoului românesc, precum Alina Dumitru, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing Mircea Frăţică, primul medaliat olimpic din istoria judo-ului românesc, Aurelian Fleisz sau Iulian Surlă, multimedaliaţi la judo kata, foştii campioni Alina Croitoru, Adrian Croitoru, Corina Căprioriu, Nicolae Constantin, Toma Mihalache etc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite