Alina Dumitru se implică în alegerile Federaţiei de Judo: „Îl susţin pe George Teşeleanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dumitru
Alina Dumitru

În vârstă de 38 de ani, fosta mare judoka, care a luat aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing, categoria 48kg, şi-a anunţat, public, susţinerea pentru omul care speră să-l învingă pe actualul şef al FRJ, Cozmin Guşă.

Se apropie alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Judo (FRJ). Evenimentul e programat pentru  24 februarie, la Poiana Braşov. 

Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri se va întruni pentru a alege ocupanţii celor 10 poziţii din Comitetul Director (un preşedinte, cinci vicepreşedinţi şi patru membri), cei 8 directori regionali, precum şi membrii Comisiei de Cenzori şi Comisiei de Apel. Preşedintele FRJ, în momentul de faţă, e fostul politician, Cozmin Guşă, el fiind ales în această funcţie în 2017. 

Un rival serios pentru Guşă se anunţă a fi preşedintele Clubului Sportiv Pantheon din Constanţa, George Teşeleanu, despre care „Adevărul“ a scris aici. Iar Teşeleanu tocmai a primit susţinerea Alinei Dumitru, care, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, a explicat că va candida la alegeri, în echipa lui George Teşeleanu.

Ce a spus Alina Dumitru?

*Avem nevoie de investiţii mai mari în judo, de promovare mai intensă în favoarea acestui sport şi de introducerea judo-ului pe scară largă în rândurile copiilor. Cu o bază de selecţie lărgită şi cu stimularea interesului pentru judo, România va fi în stare să producă noi performeri în anii care vin, atât la feminin, cât şi la masculin.

*Judo-ul din România se poate dezvolta, iar pentru asta e nevoie de o mobilizare superioară la nivelul forului de conducere al acestui sport. Am apreciat eforturile actualei conduceri a FRJ, dar ştiu că se poate face mai mult pentru judo.

*Cred că e nevoie de o schimbare la vârf şi de aceea îl susţin pe domnul George Teşeleanu, care va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Judo la alegerile din 24 februarie. În acelaşi timp, voi candida şi eu la aceste alegeri pentru o funcţie de vicepreşedinte, fiindcă vreau să mă implic mai mult în susţinerea acestui sport, căruia îi datorez atât de mult.

*Opinia mea e că George Teşeleanu poate aduce mai multă transparenţă şi mai multă eficienţă la FRJ şi în judo-ul românesc, în general. Apreciez experienţa lui de management în judo şi în afaceri, precum şi pregătirea ştiinţifică pe care o are. Îl consider un om foarte pregătit, echilibrat, care crede cu adevărat în forţa judo-ului de a forma caractere şi care e dispus să facă eforturi importante pentru binele judo-ului, al sportivilor şi al antrenorilor de judo.

*Cred că Federaţia Română de Judo trebuie să facă doar politica judo-ului. De altfel, viziunea echipei noastre, a lui George Teşeleanu şi a mea, e aliniată cu strategia Federaţiei Internaţionale de Judo. Iubitorii judo-ului trebuie să vadă o conducere a FRJ care dă totul pentru acest sport, care promovează respectul, înţelepciunea, autocontrolul, fair-play-ul.

*Îi îndemn pe oamenii de judo să fie alături de George Teşeleanu şi de mine pentru a începe un nou capitol în istoria acestui sport în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite