Maria Popa şi Alexandru Coman, câştigători ai celei de opta ediţii a Dr. Oetker Junior Trophy. Poveste specială a câştigătorului trofeului „Florenţa Mihai”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Sara Popa a câştigat cea de a opta ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy, după ce s-a impus în finală, cu scorul de 6-1, 6-3, în faţa jucătoarei din Serbia, Emilija Zdravkovic.

„Mă bucur că am câştigat după o partidă disputată. Am avut o săptămână grea, dar şi frumoasă în acelaşi timp. M-am bucurat să joc din nou aici la Dr. Oetker Junior Trophy, mai ales că anul viitor nu mai pot să vin. Mi-a plăcut foarte tare şi le mulţumesc organizatorilor pentru acest turneu. Această victorie i-o dedic bunicii mele care a murit anul trecut, o iubeam foarte mult şi îi mulţumesc. Urmează să joc la ITF la juniori şi la seniori, sper să mă descurc la fel de bine, ca şi aici. Sper să joc ca Simona Halep la Roland Garros. O admir mult pe Maria Şarapova, este şi va fi idolul meu după Simona Halep. Îmi place şi de Nadal. Stau foarte bine mental, tot timpul sunt calmă şi relaxată”, a declarat Maria Sara Popa.

Mihai Alexandru Coman a câştigat cea de a opta ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, pe mexicanul Pacheco Mendez.

„A fost un meci greu. Pot să spun că mi-am făcut şi singur viaţa grea. Dar mă bucur că am luptat până la final şi mi-am menţinut nivelul. Sunt fericit că am câştigat. Vreau să mulţumesc profesorilor mei, antrenorilor şi părinţilor. A fost o săptămână frumoasă, a plouat, dar terenurile au fost foarte bune. Organizarea a fost foarte bună, mulţumesc organizatorilor. Urmează examenul de capacitate „, a declarat Mihai Coman.

Directorul turneului Dr. Oetker Junior Trophy, Cătălina Cristea, i-a acordat lui Pavel Lagutin (Rusia) trofeul fair-play, oferit în memoria Florenţei Mihai.

„Mă bucur foarte mult că am organizat cea de a opta ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy. Şi această competiţie a fost un succes, toţi participanţii au fost foarte încântaţi de organizare. Ca în fiecare an am primit felicitări, iar participanţii ne spun că este unul dintre cele mai frumoase şi bine organizate competiţii din Europa. Pentru mine înseamnă foarte mult trofeul fair-play acodat în memoria Florenţei Mihai. Ea a fost un om, un coleg, un antrenor şi un căpitan deosebit. Am lucrat împreună la acest turneu încă de la prima ediţie. Sunt foarte onorată că am preluat organizarea turneului, care înseamnă mult pentru mine. Anul acesta acordăm acest trofeu nu neapărat pentru fair-play, unui copil care ne-a impresionat. Este vorba de Pavel Lagutin, un băieţel rus, care se antrenează în Spania. Care, desi a stat toată săptămâna singur, a luptat şi a ajuns până în sferturi. Am fost foarte impresionaţi de maturitatea lui şi de faptul că s-a descurcat singur. Îi mulţumesc din tot sufletul sponsorului Dr. Oetker că este alături de noi în fiecare an, cu o deschidere atât de mare. Domnul Ioan Cozma, Directorul General Dr. Oetker România, este un om deosebit, care îi place şi sprijină tenisul. Scopul nostru este să creştem numărul de participanţi de la an la an”, a declarat Directorul turneului Dr. Oetker Junior Trophy, Cătălina Cristea.

Perechea Andrei Firaru/ Rodrigo Pacheco Mendez (Mexic) a câştigat cea de a opta ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy, după ce a învins în finală, cu scorul de 7-6(1), 2-6, 10-5, dublul Mihai Alexandru Coman/ Bon Lou Karstens (Germania).

La fete, perechea Alexia Iulia Margineanu/Sophya Devas (Marea Britanie) a câştigat cea de a opta editie a Dr. Oetker Junior Trophy, după ce a învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-2, dublul Maria Daciana Ciubotaru/Cara Maria Meşter.

La cea de a opta ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy, competiţie internaţională din cadrul Tennis Europe, categoria 1, au concurat 200 de sportivi din 22 de ţări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite