Liga Campionilor: programul şi mizele ultimei etape. Lucescu a ajuns la 113 curse aeriene într-un singur an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

LIGA CAMPIONILOR Mircea Lucescu încheie cel mai dificil an cu o deplasare la Paris Saint Germain, echipă care l-a dorit în trecut.

Ultima etapă din faza grupelor Ligii Campionilor va rezolva şi ultimele necunoscute din ecuaţia calificării.
Grupa A şi-a stabilit echipele calificate în primăvara Ligii Campionilor: Real Madrid nu mai poate fi dată jos de pe locul 1, iar PSG va ocupa poziţia secundă. Pentru biletul către Europa League se luptă de la distanţă Şahtior Doneţk şi Malmo, dar minerii lui Mircea Lucescu n-au de ce să-şi facă mari probleme. Fiind acoperiţi de rezultatul meciurilor directe, ucrainenii poti fi întrecuţi de Malmo doar dacă suedezii dau peste cap lumea fotbalului şi scot ceva pe Santiago Bernabeu.
Aşadar, Lucescu şi Şahtiorul vor continua cel mai probabil spre competiţia secundă europeană, pe care au şi câştigat-o în 2009.  Pentru echipa din Doneţk şi pentru antrenorul român este finalul celui mai greu an: mergând cu casa în spate tot anul, din cauza războiului, Şahtior a făcut în 2015 un număr-record de 113 zboruri aeriene! Din fericire pentru tehnicianul român de 70 de ani, partida de la Paris este ultima a anului, întrucât campionatul ucrainean a intrat în hibernare până în martie. După 16 etape din 26, Şahtior şi Dinamo Kiev merg bară la bară în lupta pentru titlu, ambele rivale acumulând 43 de puncte.
Interesant este că numele lui Mircea Lucescu a mai fost conectat în trecut cu PSG, ca o posibilă variantă pentru postul de antrenor, dar tratativele n-au ajuns nicicând la o concluzie. La Paris, Şahtiorul vine fără suporteri, din cauza atentatelor teroriste din capitala Franţei.
Grupa B este cea mai incintantă a serii, cu trei echipe în luptă strânsă pentru primele două locuri. La Wolfsburg, Manchester United are nevoie neapărată victorie pentru  a fi sigură de calificare. În cazul unui meci nul şi a unei victorii a lui PSV Eindhoven cu ŢSKA Moscova, mai departe vor merge nemţii şi olandezii.
Grupa C propune un derby între Benfica Lisabona şi Atletico Madrid. Lusitanii au câştigat în Spania, deci un egal le-ar fi suficient pentru a devansa echipa lui Diego Simeone la meciuri directe. Meciul de pe Estadio da Luz va fi arbitrat de românul Ovidiu Haţegan, ajuns la a zecea partidă pe care o conduce în Champions League. De altfel, românul este creditat cu şanse mari la a conduce meciuri şi la Campionatul European din Franţa. În cealaltă meci al grupei, Galatasaray are nevoie tot de o victorie sau un egal cu Astana pentru a-şi prezerva poziţia a treia.
Grupa D le va trimite pe Juventus şi Manchester City în optimi, rămâne de văzut cine va încheia pe primul loc, cine pe doi. E important să închei grupa în poziţia de lider, pentru că eviţi în faza următoare echipe ca Bayern, Barcelona sau Real, formaţii care şi-au blindat locul unu. În fine, pentru locul al treilea, tot de la distanţă, se duelează Borussia Monchengladbach şi Sevilla.
Grecia, ostilă cu tunarii englezi
Mâine au loc şi ultimele partide din grupele E-H. Situaţii încordate sunt în Grecia, cu meci direct pentru calificare între Olympiacos şi Arsenal, şi la Londra, unde Chelsea şi Porto se duelează pentru supremaţie şi supravieţuire, căci Dinamo Kiev poate întrece echipa învinsă pe Stamford Bridge. În urma meciurilor de azi şi mâine, 16 echipe vor merge în optimile Champions League, 8 în şaisprezecimile Europa League. Tragerea la sorţi are loc pe 14 decembrie la Nyon. 

9 echipe şi-au asigurat calificarea în optimi: Real Madrid, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Benfica, Juventus, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Zenit

13 formaţii se luptă pentru ultimele 7 locuri: Wolfsburg, Manchester United, PSV Eindhoven, Roma, Leverkusen, BATE Borisov, Olympiacos, Arsenal, Porto, Chelsea, Dinamo Kiev, Gent, Valencia

7 echipe joacă pentru a ocupa locul trei: Şahtior, Malmö, ŢSKA Moskva, Galatasaray, Astana, Borussia Mönchengladbach, Sevilla


Liga Campionilor, ultima etapă a grupelor
Astăzi, ora 21.45
Grupa A
Real Madrid – Malmo Dolce2
Paris SG - Şahtior Doneţk
1.Real Madrid 13p
2. PSG 10p
3. Şahtior 3p
4. Malmo 3p

Grupa B
Wolfsburg – Man. United Dolce1, Sport.ro
PSV - ŢSKA Moscova Dolce3
1.Wolfsburg 9p
2. Man. United 8p
3. PSV Eindhoven 7p
4. ŢSKA Moscova 4p
Grupa C
Benfica – Atletico
Galatasaray - Astana
1.Atletico 10p
2. Benfica 10p
3. Galatasaray 4p
4. Astana 3p
Grupa D
Man. City – Borussia M’Gladbach
Sevilla – Juventus Dolce4
1.Juventus 11p
2. Man. City 9p
3. Gladbach 5p
4. Sevilla 3p

Mâine, ora 21.45
Grupa E
Leverkusen – Barcelona Dolce1
AS Roma – BATE Borisov Dolce4
1.FC Barcelona 13p
2. AS Roma 5p
3. Leverkusen 5p
4. BATE Borisov 4p
Grupa F
Olympiacos – Arsenal Dolce3
Dinamo Zagreb - Bayern
1.Bayern 12p
2. Olympiacos 9p
3. Arsenal 6p
4. Dinamo Zagreb 3p
Grupa G
Chelsea – Porto Dolce2
Dinamo Kiev - Maccabi
1.Chelsea 10p
2. Porto 10p
3. Dinamo Kiev 8p
4. Maccabi Tel Aviv 0p
Grupa H
Valencia – Lyon
Gent - Zenit
1.Zenit 15p
2. Gent 7p
3. Valencia 6p
4. Lyon 1p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite