Lecţie tactică: „Matematicianul“ Pustai a explicat cum l-a învins pe „Papa Ţălnar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Pustai
Cristi Pustai

Pandurii a făcut instrucţie cu Dinamo la capătul unui joc în care gorjenii ar fi trebuit să câştige şi mai clar derby-ul pentru locul 3.

Profesor de matematică, antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, a participat, în sezonul trecut, în Liga Europa, cu Gaz Metan Mediaş. Acum, tehnicianul de 47 de ani e aproape de a realiza această performanţă cu Pandurii Târgu-Jiu. Un pas important spre îndeplinirea acestui obiectiv a fost făcut, duminică seară, atunci când gorjenii au trecut de Dinamo, scor 2-0.

Totuşi, dincolo de scorul final, a impresionat maniera în care gazdele au dominat partida. La final, Cristi Pustai a explicat cum a reuşit să blocheze jocul „câinilor“.

„Noi am închis bine culoarele pe care încercau să verticalizeze, am închis benzile, pentru că acolo dezvoltă bine jocul Dinamo, cu centrări periculoase. Voiculeţ şi Nistor au fost într-o zi bună, am avut o construcţie scurtă şi pasa în adâncime. Matulevicius, în schimb, n-a prins o zi extraordinară. Acum e important să legăm două victorii, iar prima trebuie să fie cu Bistriţa“, a declarat Pustai la Digi Sport.

Întrebat despre şansele de a ajunge în Liga Europa şi cu Pandurii, tehnicianul a spus: „Să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că mai avem şapte meciuri. Liga Europa e un obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil, pentru că noi suntem singurii noştri adversari“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite