LeBron James e ca vinul. Cel mai vârstnic jucător din NBA a reușit să depășească o bornă fabuloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers, a devenit sâmbătă seara primul jucător din istorie care a atins bariera de 40.000 de puncte înscrise în campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA).

LeBron James și-a trecut în cont peste 40.000 de puncte marcate în NBA. Foto Getty images
LeBron James și-a trecut în cont peste 40.000 de puncte marcate în NBA. Foto Getty images

"King James" a reuşit această performanţă în cursul meciului pierdut în faţa formaţiei Denver Nuggets, campioana en titre a NBA (scor 114-124). Când mai erau 10 minute și 41 de secunde de joc, LeBron James a luat o acțiune pe cont propriu și a marcat un coș spectaculos, unul pentru istorie. Cele două puncte l-au făcut pe american să ajungă la un total 40.000 de puncte. O cifră de care pare greu de atins în viitorul apropiat.

Anul trecut îl depășise pe Kareem Abdul Jabbar

În februarie 2023, LeBron James reuşise să doboare recordul de puncte al legendarului Kareem Abdul Jabbar (38.390 puncte). Sâmbătă, el a înscris 26 de puncte în partida cu Denver Nuggets şi a ajuns la un total de 40.017 puncte, devenind astfel primul baschetbalist care depăşeşte această barieră. La 39 de ani, LeBron James este cel mai vârstnic jucător care evoluează în prezent în NBA, dar continuă să impresioneze prin evoluţiile sale, apropiindu-se de o medie de 25 de puncte pe meci în cel de-al 21-lea său sezon în baschetul profesionist american.

„Nu știu dacă cineva va mai reuși asta. Trebuie să joci mult și să ai noroc, în ceea ce privește lipsa accidentărilor. Trebuie să ai grijă de corpul tău, dar să fii și productiv. Recordurile mereu sunt făcute să fie depășite. Niciodată nu poți spune niciodată. Lumea a spus mulți ani că recordul lui Kareem nu va fi doborât, dar am reușit”, a spus LeBron James după meci.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite