Magic Johnson, al patrulea sportiv-miliardar al lumii. Cum și-a multiplicat averea fostul baschetbalist

0
Publicat:

Fostul baschetbalist Magic Johnson, de cinci ori campion al NBA cu Los Angeles Lakers, a atins oficial statutul de miliardar, conform revistei Forbes, citată de DPA.

Magic Johnson, unul dintre sportivii miliardari ai Planetei. Foto Getty images
Magic Johnson, unul dintre sportivii miliardari ai Planetei. Foto Getty images

Cu un portofoliu de afaceri extins, Magic Johnson, 64 ani, a acumulat 1,2 miliarde de dolari şi s-a alăturat clubului select de sportivi miliardari din care mai fac parte Michael Jordan, LeBron James şi Tiger Woods. Investiţia din compania de asigurări EquiTrust i-a adus cea mai mare parte a averii actuale lui Johnson, unul dintre jucătorii de legendă ai ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), care a acumulat circa 40 de milioane de dolari în timpul carierei lui sportive.

A fost infectat cu HIV

La ani după retragere şi după ce a dezvăluit public că este infectat cu HIV, în 1991, Johnson a cumpărat pachete de acţiuni la cele trei echipe din Los Angeles, inclusiv Los Angeles Dodgers din MLB (baseball).

În iulie, Johnson a devenit oficial coproprietar la echipa de fotbal american Washington Commanders. După retragerea sa de pe teren în 1996, fostul jucător a făcut investiţii în Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness etc.

A deținut 20 de posturi de radio

În 2012, Johnson şi partenerii săi de afaceri, inclusiv miliardarul Ron Burkle, deţineau 20 de posturi de radio, inclusiv WBLS, cel mai apreciat din New York. El deţine canalul prin cablu Aspire, care a început să fie difuzat în pieţele deservite de gigantul de cablu Comcast în acelaşi an.

Ruperea acestor bariere şi trecerea prin aceste uşi este importantă pentru mine ca un negru mândru”, a declarat Johnson, născut la Lansing (Michigan), pentru NBC News. ”Nu ştiu de ce m-a binecuvântat Dumnezeu cu aceste mari oportunităţi. Dar vreau să excelez, nu doar pentru mine şi familia mea, ci pentru toţi afro-americanii, asigurându-mă că ne putem vedea noi înşine în aceste locuri. Şi vreau ca oamenii să ştie că noi ne putem face treaba”, a declarat Magic Johnson.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite