Lazio a fost băgată în corzi de CFR, dar suspansul calificării se menţine până în ultima etapă. Cum arată clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Dan Petrescu avea nevoie de un rezultat de egalitate pe Stadio Olimpico pentru a obţine matematic accederea în primăvara europeană.

Lazio - CFR Cluj, din etapa a 5-a a Grupei E din Europa League a inceput în nota de dominare a gazdelor, în timp ce ardelenii s-au concentrat doar să închidă culoarele către propria poartă. Chiar dacă Adekanye (8) şi  Parolo (16) au avut jumătăţi de ocazii, Arlauskis nu a avut motive de nelinişte.

Apărarea supraaglomerată a ardelenilor a fost scurtcircuitată în minutul 25. După mai multe pase dintr-o singură atingere, Correa (foto) a pătruns pe partea stângă şi a marcat cu un şut din unghi, la colţul lung, de la aproximativ 7-8 metri de poartă.

Condusă pe tabelă, CFR a fost nevoită să iasă la joc a scos 'autobaza' din poartă şi meciul s-a echilibrat. Până la pauză ambele echipe au avut şansa de a marca, dar şutul lui Djokovic (38), de la aproape 30 de metri, a izbit bara, în timp ce  Correa (41) a irosit o ocazie imensă de a dubla scorul. 

Clujenii au început sus şi partea secundă. Portarul gazdelor, Proto, a intervenit intervine miraculos şi evitat un autogol (49), pentru ca Omrani să nu profite de un cadou făcut de acelaşi Proto, care a respins un faţă un şut al lui Păun (54).

Ghinion teribil în minutul 70. În urma unui corner, Traore a reuşit să trimită mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru un ofsaid minuscul. 2 minute mai târziu, CFR a avut 2 ocazii în decurs de 30 de secunde. Mai întâi şutul lui Omrani a trecut foarte aproape de ţintă, pentru ca la faza imediat următoare Proto să aibă o intervenţie excelentă la Camora şi să respingă în corner. 

CFR a dominat până la final, dar nu a reuşit să egaleze, o altă ocazie mare fiind irosită de clujeni în minutele de prelungire. În ultima etapă, care va avea loc la 12 decembrie, de la ora 19.55, pentru a se califica în 16-imile competiţiei, clujenii au nevoie de un rezultat de egalitate cu Celtic, în Gruia, sau ca Lazio să nu învingă la Rennes. 

Echipele de start:

Lazio: Proto - Bastos, Vavro, Acerbi - Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto, Jony - Adekanye, Correa. Antrenor Simone Inzaghi;

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Boli, Burcă, Cestor, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovici - Păun, Omrani. Antrenor Dan Petrescu.

În celălalt meci al grupei, Celtic Glasgow a învins, pe teren propriu, pe Rennes, scor 3-1.

Clasamentul Grupei E:
1. Celtic           5.4 1 0   10-4  13 puncte 

2. CFR Cluj     5 3 0 2   4-4   9 puncte  

3. Lazio           5 2 0 3   6-7   6 puncte

4. Rennes.      5 0 1 4   3-8   1 punct

Citeşte şi

Dan Petrescu, după Lazio - CFR Cluj: „Dacă ne luăm după numărul de ocazii, trebuia să câştigăm“

Inzaghi, ameninţător după victoria cu CFR. De ce spune că are speranţe în privinţa calificării

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite