La un an după ce a încasat 18 milioane de euro din Liga Campionilor, Oţelul a depus o cerere de intrare în insolvenţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie dramatică în care se regăseşte campioana României din 2011. Reprezentanţii clubului Oţelul au înaintat la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Oţelul Galaţi a declanşat procedura de intrare în insolvenţă, printr-o cerere înaintată la Tribunalul Bucureşti!

În iulie 2012, UEFA anunţa că Oţelul s-a ales cu peste 18 milioane de euro din participarea în Liga Campionilor. Suma încasată de gruparea gălăţeană de la UEFA a fost formată din bonusul de participare în faza grupelor (3,9 milioane de euro, acelaşi pentru toate echipele), bonusul de meciuri (3,3 milioane de euro, acelaşi pentru toate echipele) şi "market pool" (11,182 milioane de euro). Oţelul Galaţi nu a primit bonus de performanţă, întrucât nu a câştigat niciun punct în meciurile din cadrul grupelor Ligii Campionilor. 

Cum s-a ajuns atunci la această situaţie dramatică? De la preluarea clubului de către omul de afaceri Dan Adamescu, în luna septembrie a anului trecut, totul a luat-o la vale. 

"Când Adamescu a luat clubul, în schimbul a numai un euro, în conturi erau 7 milioane de euro!", a afirmat primarul Marius Stan. "Am temeri mari că au dispărut bani din club. Vorbesc de circa 4 milioane de euro. De unde ştiu? Există bănci, iar banii au fost mutaţi în alt cont", a mai afirmat Stan. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite