Jose Mourinho, anchetat de UEFA după jignirile adresate arbitrilor în finala Europa League: „Duceți-vă dracului”

0
Publicat:

După finala Europa League, disputată între Sevilla și AS Roma, UEFA a anunțat demararea unei anchete disciplinare, în legătură cu incidentele petrecute pe teren și în afara lui. Una dintre figurile principale, în acest caz, este Jose Mourinho.

Jose Mourinho, anchetat după finala Europa League FOTO Profimedia
Jose Mourinho, anchetat după finala Europa League FOTO Profimedia

Antrenorul echipei italiene se confruntă cu acuzații de comportament inadecvat și limbaj jignitor, adresat arbitrilor meciului.

Sevilla a câștigat trofeul Europa League după ce s-a impus cu scorul de 1-1 (4-1 d.l.d.) în finala cu AS Roma, ce a avut loc la Budapesta.

Italienii, în frunte cu Jose Mourinho, s-au arătat extrem de nemulțumiți de arbitrajul partidei și nu au ezitat să exprime acest lucru, în fața brigăzii conduse de Anthony Taylor. 

Jignirile adresate de Jose Mourinho

Ce rușine, ce rușine! Sunteți o rușine!, Duceți-vă dracului!, a strigat Mourinho către arbitri, la finalul meciului.

Comportamentul său agresiv și limbajul jignitor au atras imediat atenția oficialilor UEFA, care au demarat o anchetă disciplinară.

Au fost inițiate proceduri disciplinare în conformitate cu articolul 55 din Regulamentul Disciplinar UEFA, după finala Europa League dintre Sevilla și AS Roma 1-1 (4-1 d.l.d.) disputată pe 31 mai, la Budapesta, Ungaria, a anunțat UEFA.

Sevilla este investigată pentru invadarea terenului, aruncarea obiectelor din tribune, aprinderea materialelor pirotehnice și un comportament inadecvat al echipei.

De asemenea, AS Roma, formația italiană este anchetată pentru aruncarea obiectelor din tribune, folosirea materialelor pirotehnice, acte de vandalism, scandalul provocat de suporteri și comportamentul inadecvat al echipei.

Ancheta are ca scop clarificarea incidentelor și aplicarea eventualelor sancțiuni. Mourinho riscă o amendă semnificativă, în urma comportamentului său.

Pe lângă cuvintele jignitoare, el i-a arătat lui Roberto Rosetti un clip video pe telefon, apoi i-a strigat: Ai fost mână în mână cu ei”.

Arbitrul a părut spaniol în această seară! Un penalty neacordat, faulturi! Asta e, mergem acasă ca pierzători din cauza unei nedreptăți, a spus Jose Mourinho, la conferința de presă.

Jose Mourinho și AS Roma așteaptă, acum, decizia finală a forului european în privința sancțiunilor care le vor fi aplicate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite