JO 2016: SUA domină ca niciodată concursul feminin de gimnastică. Rusoaicele se dau bătute: „Sunt imbatabile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcă niciodată în istoria olimpismului n-a fost o trupă atât de dominatoare în gimnastica feminină precum este SUA acum.

În concursul pe echipe, americancele au încheiat calificările cu aproape 10 puncte în faţa Chinei şi practic nu vor avea rival în finala programată mâine. La individual compus, Simone Biles este o forţă a naturii, iar sportiva de 19 ani n-are cum să rateze practic aurul în această probă. În general, ea a câştigat detaşat calificările în faţa compatriatelor Raisman şi Douglas şi, dacă n-ar fi existat regulamentul cu două gimnaste per ţară, SUA ar fi putut să umple podiumul în finala de joi. 

În calificările de pe aparate, Biles a fost prima la sol, bârnă şi sărituri, având astfel şansa de a cuceri cinci medalii de aur la această ediţie a Jocurilor Olimpice dacă repetă exerciţiile şi în finale. Biles a fost secondată la sol de Aly Raisman, la bârnă de Laurie Hernandez, iar proba de paralele a fost câştigată de colega ei Madison Kocian, cu Gabby Douglas venind pe trei.  Rusoaica Mustafina admite: “Echipa Statelor Unite e invincibilă în acest moment”.

Şuşovitina sare bine şi la 41 de ani

O altă sportivă îndelung aplaudată la Rio este uzbeka Oksana Şuşovitina. La 41 de ani, gimnasta participă la a şaptea ediţie a Jocurilor. Întrebată fiind de fiul ei de 17 ani dacă are de gând să se retragă, Oksana i-a spus: “Aşteaptă şi-ai să vezi, dragă”. Şuşovitina va concura în finala de sărituri cu a cincea notă din calificări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite