Italia renaşte: De când se vor relua antrenamentele echipelor de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar în România, ci în întreaga Europă, fotbalul analizează variantele reluării campionatelor interne, după o pauză forţată de pandemie.

În Italia, după ce numărul deceselor a mai scăzut şi situaţia pare mai puţin dramatică, s-a vehiculat că echipele îşi vor putea relua antrenamentele, după data de 4 mai. 

Ca şi în România, campionatul ar urma să reînceapă în luna iunie. Iar pentru a recupera pauza creată de coronavirus, va fi nevoie de programarea meciurilor într-un ritm infernal, cam o dată la trei zile. Tocmai de aceea, fostul jucător al celor de la CFR, Roberto De Zerbi (40 de ani), actualmente antrenor la Sassuolo, a venit cu o propunere inedită: echipele să aibă dreptul la cinci schimbări de-a lungul celor 90 de minute, în loc de trei, cum prevede regulamentul acum.

„Acum, vom juca la trei zile. Ar fi o soluţie inteligentă să împărţim lotul în două grupe, pentru a evita oboseala. O altă propunere inteligentă ar fi să se permită cinci schimbări pe meci, pentru a oferi jocului mai multă calitate şi pentru a preveni accidentările“, a spus De Zerbi. 

În Italia, Serie A s-a întrerupt în runda cu numărul 26 şi mai sunt de jucat 12 etape, până la finalul campionatului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite