Istvan Kovacs, evaluat după Atalanta – Leverkusen: cum s-a descurcat centralul român în finala Ligii Europa

0
Publicat:

Atalanta – Leverkusen, prima finală europeană din acest sfârșit de sezon la nivel de cluburi, s-a desfășurat după un scenariu la care puțini s-ar fi gândit înainte de meci. Pentru că formația germană, campioana Bundesligii și neînvinsă în acest sezon în 51 de partide (!), părea că va fi o nucă tare și pentru ocupanta locului 5 din Italia. Nici vorba de așa ceva!

Istvan Kovacs. FOTO: Sportpictures.eu
Istvan Kovacs. FOTO: Sportpictures.eu

Nigerianul Ademola Lookman a sfâșiat Leverkusen, marcând de trei ori, în minutele 12, 26 și 75, punând capăt invincibilității nemților din actuala stagiune. Iar Atalanta a cucerit primul trofeu european din istoria sa.

Firește, într-o finală în care Atalanta s-a impus lejer, scor 3-0, arbitrajul a trecut aproape neobservat. Ceea ce a fost foarte bine pentru brigada din România, formată din Istvan Kovacs (central), Ovidiu Artene, Vasile Marinescu (asistenți) și Cătălin Popa (arbitru asistent VAR). De altfel, pe întreaga durată a finalei a existat o singură fază dificilă, un penalty reclamat de Leverkusen, în minutul 90, la scorul de 3-0 pentru Atalanta. Faza a fost analizată în camera VAR, după ce Istvan Kovacs n-a acordat penalty. Decizia centralului din România a fost validată după analiza video, semn că a fost și cea corectă.

În acest context, forul european a fost mulțumit de arbitraj, dovadă și faptul că, imediat după terminarea partidei, pe site-ul UEFA a apărut următorul mesaj: „Felicitări arbitrului din această seară, Istvan Kovacs, și tuturor oficialilor din această seară“.

Nici nemții n-au avut nimic de comentat la adresa arbitrajului. După ultimul fluier, Xabi Alonso, antrenorul celor de la Leverkusen, s-a dus spre centrul terenului și i-a strâns mâna lui Istvan Kovacs. „N-a fost ziua noastră, trebuie să acceptăm. Trebuie să o felicităm pe Atalanta, a meritat să câştige“, a declarat tehnicianul nemților.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite