INTERVIU Simona Halep vorbeşte despre sacrificiile făcute de familie pentru ea: „A fost o nebunie ce-a făcut tata“. Ce sfaturi are ea pentru părinţii celor care fac tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep este omul momentului în sportul românesc, dar în ciuda acestui fapt rămâne o persoană modestă şi cu mult bun simţ.

Simona se pregăteşte zilele acestea la Bucureşti, iar la sfârşitul unui antrenament a acordat un interviu pentru tomanicolau.ro, din care prezentăm câteva fragmente:

"La 14 ani am spus că vreau să fiu o jucătoare profesionistă de tenis şi că ăsta e visul meu în viaţă: să joc tenis şi să ajung o mare jucătoare de tenis"

"Nu s-a pus problema niciodată că o să renunţ la tenis pentru şcoală. Am mers la şcoală cât am putut până m-am mutat în Bucureşti, iar când m-am mutat în Bucureşti am mers mai rar, dar m-am dus să-nchei tot la şcoală şi să fac tot ce pot ca să merg mai departe. Am făcut şi o facultate. Bineînţeles că nu zilnic, că nu am avut cum să ajung zilnic. Dar profesorii au fost înţelegători şi m-au sprijinit să pot să termin"

"Am avut familia alături, familie care m-a susţinut 100% şi necondiţionat. Au pus tot, mi-au oferit tot ca să ajung acolo unde-mi doream. Este, într-adevăr, o perioadă când te-ntrebi: te duci mai departe? Este un risc foarte mare, trebuie să ai o nebunie, cum a avut-o tatăl meu, pentru că e o nebunie să investeşti tot şi să nu ştii sigur că va ieşi copilul tău jucător de tenis sau de orice alt sport. A fost o nebunie-n familia mea, a fost o dorinţă enormă pentru a mă realiza eu ca sportiv".

"La 16 ani am avut sponsor de la Constanţa, domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot, mi-a plătit tot. M-a ajutat mult la momentul acela. Este foarte greu, sunt costuri foarte mari, îţi trebuie o situaţie financiară destul de bună ca să poţi să faci tenis, e un sport scump"

În apărarea Simonei Halep: "Şacalii păndesc să o muşte. Unora nu le place ce a reuşit fata aceasta"

"Eu nu joc acum la FedCup pentru că îmi doresc foarte mult să fiu pregătită pe zgură. Sunt foarte obosită acum ca să mai schimb fusul orar şi îmi doresc asta tot pentru România, pentru că, dacă voi face rezultat bun la Roland Garros, steagul nostru va fi tot anul pe terenul central de acolo. Eu zilnic joc pentru România, acolo lângă numele meu arată ţara noastră. Întotdeauna m-am dus la FedCup, acum trebuie să mă odihnesc şi să-mi văd limitele oarecum, pentru că e dificil să mergi înainte fără să-ţi dai seama de ceea ce faci"

"Părinţii să nu se implice prea mult în relaţia sportiv-antrenor. Părinţii mei nu s-au implicat deloc şi asta a ajutat foarte mult. Am avut şi cei mai buni antrenori din ţară. Bineînţeles că părinţii m-au supravegheat şi au venit tot timpul cu mine şi la turnee şi la antrenamente, dar au ştiut să stea departe de sfaturile tehnice din tenis. Asta cred că este un lucru foarte important pentru copil, pentru că se simte un pic mai liber"

 Atac grobian al familiei Becali la adresa Simonei Halep: "Joacă de foame!"

 Managerul Simonei Halep explică răspicat de ce nu participă jucătoarea noastră la FED Cup: "Obiectivul pentru 2015 este altul"

 Citeşte aici integral interviul acordat de Simona Halep 

Citeşte şi:

Ce a spus Ilie Năstase: "La naţională nu se dau maşini Porsche"

Cum tratează Serena şi Şarapova convocările la echipa naţională

Ele nu au renunţat la Fed Cup: ce fac în SUA Begu, Dulgheru şi Mitu

Şi Gabi Szabo o "înţeapă" pe Halep

Simona a renunţat la Fed Cup ca s-o bată pe Şarapova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite