Incredibil, dar adevărat: Rusescu e peste Van Persie, Cavani şi Klose!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul Stelei a reuşit o performanţă fabuloasă care îl plasează peste vedete de 24 de karate ale fotbalului mondial. Află cum un român a ajuns să se uite de sus la atacanţi de milioane de euro.

Golgheterul Ligii I este în topul celor mai buni marcatori din Europa, reuşind să ia faţa unor fotbalişti mult mai cunoscuţi.

Cu „dubla" reuşită în poarta Bistriţei, Raul Rusescu a ajuns la nouă goluri marcate în acest campionat, conducând în clasamentul golgheterilor din Liga I.

Vârful Stelei se află la cel mai bun sezon al său şi are şanse mari să-şi depăşească recordul de eficacitate, stabilit anul trecut, când a marcat 13 goluri în 31 de partide.

Reuşitele sale de până acum îl plasează pe Rusescu într-un postură onorantă între golgheterii din Europa. E la numai două goluri în urma portughezului Cristiano Ronaldo, dar în faţa unor nume mari, precum Van Persie, Cavani, Suarez, Tomas Muller ori Klose, fotbalişti mult mai renumiţi decât jucătorul venit în Ghencea acum două sezoane de la Unirea Urziceni.

Un armean e cel mai tare

Deşi senzaţia generală în fotbalul actual este că Messi conduce în toate topurile marcatorilor, argentinianul este devansat în acest moment de un armean.

Mijlocaşul lui Şahtior Doneţk, Henrikh Mihtarian, are un sezon excepţional. Elevul lui Mircea Lucescu a punctat de 14 ori în 13 partide şi nu e doar golgheterul Ucrainei, ci şi al Europei.

Performanţa armeanului de 23 de ani, care până în 2012 juca mijlocaş defensiv, e cu atât mai remarcabilă cu cât el a dat toate golurile din acţiune.

Messi aleargă după recorduri

Argentinianul Barcelonei nu se opreşte din goana sa după recorduri.

Ultimele două goluri reuşite pentru catalani l-au adus la cota 301 în toată cariera sa. Dintre acestea, 270 au fost pentru Barca şi 31 pentru Argentina. Messi luptă acum să-i depăşească pe Pele şi pe Gerd Muller, care au marcat 75, respectiv 85 de goluri într-un an.

Leo a marcat 75 de goluri în 2012 şi mai are 14 meciuri la dispoziţie (8 în campionat, 4 în Liga Campionilor, 1 în Cupa Spaniei şi 1 la naţională) pentru a doborî acest record.

Brazilianul Sammir, regele penalty-urilor

Cel mai bun marcator din lovituri de pedeapsă este un brazilian de la Dinamo Zagreb. El a transformat şase penalty-uri pentru liderul campionatului din Croaţia.

Fruntaşi la acest capitol sunt şi portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi columbianul Radamel Falcao (Atletico Madrid), care au câte patru lovituri de la 11 metri transformate în gol.

Bogdan Stancu e golgheterul stranierilor

Românii care activează în străinătate nu se pot mândri cu prea multe goluri în campionatele în care evoluează. Cel mai bun marcator este Bogdan Stancu (Orduspor), cu cinci reuşite în Turcia. Gabi Torje (Granada) şi Gigel Bucur (Kuban Krasnodar) au marcat de câte două ori, în vreme ce Mutu (Ajaccio), Săpunaru (Zaragoza) şi D. Niculae (Kuban) au punctat doar o dată.

În liga a doua franceză însă, Claudiu Keşeru face furori, el marcând de 9 ori pentru Angers.


ZOOM

Dănălache, 23 de goluri în China

Fostul vârf de atac al Unirii Urziceni a ajuns la o cifră impresionantă în campionatul Chinei. În 29 de etape, Dănălache a punctat de 23 de ori, fiind golgheterul la zi al competiţiei. Formaţia sa, Jiangsu Sainty, e deja vicecampioana Chinei, cu o etapă înaintea terminării campionatului.


CIFRE

38
de goluri a marcat Rusescu în Liga 1, 22 pentru Steaua şi 16 pentru Unirea Urziceni

3
goluri a înscris Rusescu în actuala ediţie a cupelor europene, el reuşind să marcheze în partidele cu Spartak Trnava, Stuttgart şi Molde


Golgheterii la zi din Europa

14 goluri- Mihtarian Şahtior /Ucraina 13 meciuri

13 goluri -Messi Barcelona/Spania 9 meciuri
Depetris Trencin/Slovacia 14 meciuri

12 goluri- Johannsson AGF/Danemarca 14 meciuri

11 goluri- Ronaldo Real Madrid /Spania 9 meciuri
Sawaneh Leuven/ Belgia 12 meciuri
Hosiner Austria Viena/Austria 13 meciuri
Bensi Fola Esch/Luxemburg 10 meciuri
Boghiu Milsami / Moldova 14 meciuri
Simm Bangor City/Ţara Galilor 12 meciuri

10 goluri- Falcao Atletico Madrid/Spania 9 meciuri
Ibrahimovici PSG / Franţa 10 meciuri
Bony Vitesse/ Olanda 10 meciuri
Tecl Jihlava/ Cehia 12 meciuri
Cornelius FC Copenhaga/ Danemarca 13 meciuri
Mifsud Valletta/ Malta 9 meciuri
Skutka Kosice/ Slovacia 14 meciuri
Parkinson Prestatyn / Ţara Galilor 12 meciuri
Sammir Dinamo Zagreb /Croaţia 13 meciuri

9 goluri- Rusescu Steaua/România 13 meciuri
Griffiths Hibernian/ Scoţia 11 meciuri
Boyce Cliftonvile/Irlanda de Nord 13 meciuri
Kerjakov Zenit/Rusia 13 meciuri
Danilo Alania/Rusia 13 meciuri
Movsisian Krasnodar/Rusia 13 meciuri
Lafata Jablonec/ Cehia 12 meciuri
Ordos Sigma / Cehia 12 meciuri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite