Imagini emoționante de la înmormântarea unei legende a fotbalului italian: Gigi Riva, plâns de 30.000 de oameni FOTO

0
Publicat:

Gigi Riva, legenda fotbalului italian, a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni.

Imaginile au fost emoționante. Vizibil tulburat, Gianluigi Buffon a fost șeful delegației care l-a condus pe ultimul drum pe Gigi Riva, în Cagliari, acolo unde a fost depus la Basilica di Bonaria. 

De față au mai fost nume precum Gianfranco Zola, Fabio Cannavaro, Simone Perrotta, Angelo Peruzzi sau Marco Amelia. 

Luigi „Gigi” Riva, cel mai mare marcator al echipei naționale a Italiei din toate timpurile, a murit la vârsta de 79 de ani. 

Riva, a cărui prezență fizică și lovitură puternică i-au adus porecla Rombo di Tuono (clapa de tunete), a marcat 35 de goluri în 42 de apariții pentru echipa națională.

Riva s-a îmbolnăvit la casa lui din Sardinia în weekend și a fost tratat pentru o problemă cardiacă.

A făcut parte din echipa Italiei care a câștigat Campionatul European în 1968 și a jucat, de asemenea, la Cupa Mondială din 1970, când italienii au fost vicecampioni după marea echipă a Braziliei lui Pele.

Împreună cu Gianni Rivera, Riva a fost unul dintre băieții de afiș ai fotbalului italian. A ieșit al doilea după Rivera pentru trofeul Balonul de Aur acordat celui mai bun jucător al Europei în 1969.

Riva a jucat aproape toată cariera sa de club la Cagliari și a fost golgheterul Seriei A când echipa din Sardinia a câștigat titlul de ligă italiană pentru singura dată în istoria lor în 1970. Era președinte de onoare al clubului la momentul morții sale.

Accidentările au afectat ultima parte a carierei sale de jucător și l-au forțat să se retragă în 1976, după ce a marcat 164 de goluri în campionat pentru Cagliari în 315 meciuri. A fost golgheterul Serie A de trei ori.

Luigi Riva in 1970 FOTO Wikipedia
Luigi Riva in 1970 FOTO Wikipedia

Ulterior, Riva a servit mulți ani ca membru al personalului din spate pentru echipa națională, inclusiv în 2006, când Italia a câștigat Cupa Mondială.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite