Ibrahimovici, genial și la retragere: Replică fabuloasă pentru cei care îl huiduiau VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există o categorie foarte rară a sportivilor de performanță, care dau dovadă și de inteligență nativă. Una care depășește granițele activității lor de pe teren. Zlatan Ibrahimovici (41 de ani) s-a aflat, cu siguranță, în această categorie. Un fotbalist genial, atât pentru ce a făcut pe teren, cât și pentru felul său de a fi în afara gazonului. De altfel, după cariera sa stelară, care tocmai s-a încheiat, rămân o colecție uriașă de faze uluitoare de fotbal și una cu citate memorabile.

Ibrahimovic jpg

Așadar, având în vedere caracterul lui Zlatan, discursul său de la meciul de duminică seară, AC Milan – Verona (3-1), din ultima etapă a campionatului italian, nu putea fi unul banal. Când le vorbea suporterilor milanezi, Ibrahimovici era fluierat de fanii oaspeți, aflați într-un colț al arenei San Siro. Fără să fie deranjat de acest aspect, Zlatan s-a întors cu calm spre grupul care îl fluiera și a rostit o singură frază, iar arena a explodat în aplauze: „Huiduiți-mă în continuare. Ăsta e cel mai mare moment al anului pentru voi, că mă vedeți pe mine“.

Replica lui Ibrahimovici le-a pus sare pe rana celor de la Verona, o grupare mică, fără nume mari în lot, care a și retrogradat, duminică seară, în mod dureros, terminând pe 18 cu 31 de puncte. Spezia, prima formație care a „driblat“ retrogradarea, a prins locul 17, tot cu 31 de puncte.

Ibrahimovici jpg

Ibrahimovici a scris istorie și în acest sezon

Revenind la Zlatan Ibrahimovici și ieșirea sa de pe scenă, suedezul și-a pus ghetele în cui de la AC Milan, formație la care a revenit în 2019. El a ajutat echipa să devină campioană a Italiei, în sezonul trecut.

Ibrahimovici a disputat însă doar 4 meciuri, în actuala ediţie din Serie A, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat, petrecând, în total, 144 de minute pe teren. Cu toate acestea, el a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria primei ligi italiene, după ce a marcat singurul său gol din acest sezon, transformând un penalty în meciul pierdut în faţa formaţiei Udinese (1-3), în luna martie.

Zlatan Ibrahimovici a cucerit un prim titlu de campion al Italiei cu AC Milan în 2011. El a mai evoluat în cursul carierei sale la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi Manchester United, precum şi în liga nord-americană, la Los Angeles Galaxy.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite