Ianis Hagi joacă fotbal ca boxerii: statistica șocantă din care reiese un caz de Dosarele X

0
Publicat:

Când România a obținut calificarea pentru Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie, Germania), imediat, mulți specialiști au făcut un pronostic în studioul diferitelor posturi TV: „Să vedeți ce scandal va ieși când se va anunța lotul pentru turneul final!“.

Ianis Hagi, internațional român care nu joacă la echipa sa de club. FOTO: Arhiva Adevărul
Ianis Hagi, internațional român care nu joacă la echipa sa de club. FOTO: Arhiva Adevărul

Deocamdată, această previziune se confirmă, când vedem lotul pentru primele meciuri de verificare ale naționalei din luna martie. În care sunt incluși niște fotbaliști care nu joacă la echipele lor de club. În fruntea listei: Ianis Hagi (Alaves), Radu Drăgușin (Tottenham) și Horațiu Moldovan (Atletico Madrid). Doar că, dintre cei trei, situația primului e diferită.

Concret, dacă Drăgușin și Moldovan au câteva săptămâni la echipele lor de club, ajungând la aceste formații în pauza de iarnă, în schimb, Ianis Hagi e la Alaves din vara anului 2023! Așadar, e posibil ca Drăgușin și Moldovan să-și câștige locurile de titulari la Tottenham, respectiv Atletico în următoarea perioadă, însă, Ianis Hagi și-a „câștigat“ locul pe banca de rezerve la Alaves. Nu de azi, de ieri, ci de niște luni bune!

O singură statistică vorbește de la sine despre fiul lui Hagi: în 2024, acesta a fost în lotul celor de la Alaves în nouă partide din campionatul spaniol. De șase ori a rămas „lipit“ de bancă, iar în cele trei întâlniri în care a fost trimis pe teren a jucat ca boxerii! Adică, doar câteva minute, după cum se poate vedea mai jos:

*3 februarie, Alaves – Barcelona (1-3) – 13 minute

*10 februarie, Alaves – Villarrreal (1-1) – 4 minute

*4 martie, Osasuna – Alaves (1-0) – 4 minute

Așadar, Ianis Hagi mai mult nu joacă la o formație aflată pe locul 13 din 20 în La Liga! Și, totuși, e în lotul naționalei României. Iar de aici se pot trage două concluzii: fie că la națională se poate ajunge și dacă bifezi câteva minute pe lună, fie că la națională ajunge cine are un părinte mai influent, care „țipă“ mai tare la televizor. Pentru că, ultima dată când Edward Iordănescu (45 de ani) l-a lăsat pe Ianis Hagi în afara lotului, a ieșit un scandal uriaș, după cum Adevărul a arătat aici.

Alaves se scufundă în La Liga

Alaves a fost învinsă la limită pe terenul formaţiei Osasuna Pamplona, scor 0-1, luni seara, în ultimul meci al etapei a 27-a a campionatului Spaniei. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de croatul Ante Budimir în repriza secundă, cu un şut spectaculos de la marginea careului (76).

Ianis Hagi a început meciul pe banca de rezerve, fiind introdus în joc în minutul 86, în locul lui Luis Rioja.

Deportivo Alaves ocupă locul 13 în clasament, cu 29 de puncte, în timp ce Osasuna a urcat pe poziţia a 10-a, cu 36 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite