Halep va avea viaţă grea: Ce trebuie să facă Simona la revenirea pe teren şi cum va arăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat ultimul meci din acest an în luna februarie
Simona Halep a jucat ultimul meci din acest an în luna februarie

Pandemia de coronavirus provoacă schimbări majore în toate domeniile şi nici tenisul profesionist nu va fi ferit de o serie de măsuri, care vor îngreuna misiunea jucătorilor.

Cam toţi jucătorii care fac parte din circuitele WTA şi ATP s-au cam obişnuit să fie cocoloşiţi, după ce păşesc pe teren. Nu o dată, au fost incidente urâte, în care copiii de mingi au fost trataţi ca nişte sclavi de cei cu racheta în mână. De acum încolo, nu vom mai asista la astfel de scene regretabile, dintr-un simplu motiv: tenisul nu va mai avea copii de mingi!

E doar una dintre schimbările care vor lovi lumea sportului-alb, în următoarea perioadă. Un studiu de 404 pagini realizat de Universitatea din Torino, intitulat „Sportul se reia în siguranţă“, a prezentat noi reguli în lupta cu coronavirusul, pentru toate cele 387 de discipline sportive existente. Potrivit gsp.ro, tenisul a fost pus în categoria sporturilor de risc minim, însă, chiar şi aşa, jucătorii vor fi nevoiţi să se adapteze la noua realitate. Ceea ce presupune ca:

*Jucătorii de tenis să poarte ochelari, pentru a nu mai duce constant mâna la ochi.

*Fiecare sportiv să aibă mingi personale pe propriul serviciu.

*Jucătorii să evite schimburile din preajma fileului.

Iar schimbările din tenis nu se opresc aici! Potrivit ziare.com, într-un live pe contul ei de Facebook, ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA) a vorbit şi despre alte noutăţi, în momentul în care turneele se vor relua, cel mai probabil, în luna august.

Ce a spus Elina Svitolina?

*Cu siguranţă, vor fi introduse reguli noi. Mă aştept să nu mai existe copii de mingi. De asemenea, contactele vor fi evitate, mă refer la legătura cu spectatorii. Vor trebui să păstreze o distanţă.

*Ar fi foarte trist să jucăm fără spectatori, sper să nu fie adevărat pentru ca ei îţi dau putere şi motivaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite