Halep, start perfect la US Open: Simona a făcut un prim meci solid şi e în turul II. Ştim deja cu cine va juca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Revenită pe teren după problemele medicale din ultima perioadă, constănţeanca a evoluat, din nou, cu coapsa bandajată, însă acest lucru nu s-a văzut, aproape deloc, în evoluţia ei, în duelul cu Camila Giorgi (Italia, 29 de ani, 36 WTA).

Darren Cahill a povestit, cândva, că atunci când ajunge la New York, Simona Halep se interesează, mai întâi, pe ce parte a tabloului se află Kaia Kanepi (70 WTA). Adică, jucătoarea în faţa căreia a pierdut, încă din primul tur, la US Open 2018.

Anul acesta, la Flushing Meadows, „Simo“ a fost ţinută departe de coşmarul ei din Estonia, dar a dat de o jucătoare în mare formă, în runda inaugurală. Vorbim despre Camila Giorgi (Italia, 29 de ani, 36 WTA) care s-a prezentat la US Open 2021, având cifre impresionante în a doua parte a sezonului de hard: 11 meciuri, 9 victorii, 2 înfrângeri, un titlu câştigat la Rogers Cup, plus un sfert de finală, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De partea cealaltă, Halep, cu doar două meciuri duse până la capăt din 12 mai încoace, a avut de înfruntat nu doar o sportivă pe val, dar şi problemele ei medicale. De altfel, luni, constănţeanca a apărut pe teren cu coapsa ei bandajată, semn că nici acum nu e sută la sută fizic.

Din fericire, în primul set, Halep a fost ferită de dureri. Şi a ţinut pasul cu Giorgi, într-un duel extrem de echilibrat. În care primele mingi de break au apărut abia în al 9-lea game, la 4-4, şi au fost valorificate de Simona: 5-4. Imediat, pe serviciul propriu, fostul lider WTA a făcut un game perfect, câştigat la zero, pentru a-şi adjudeca primul set, în 36 de minute: 6-4.

A irosit două mingi de meci, la 6-5

Din fericire, în actul secund, Halep nu doar că a menţinut nivelul destul de bun al jocului ei, dar l-a şi îmbunătăţit! Pentru că, de această dată, a „rupt“ mult mai repede echilibrul. În al 5-lea game, constănţeanca a izbutit break-ul (3-2) pe care apoi l-a şi consolidat pentru a se distanţa la 4-2. La 5-4, Halep a servit pentru calificare, însă, surprinzător, a apărut primul moment de slăbiciune în jocul ei, iar Giorgi a egalat: 5-5. Spre lauda ei, Simona s-a redresat şi, imediat, s-a impus pe serviciul adversarei (6-5). Doar că „Simo“ a ţinut, parcă, să prelungească suspansul! Pentru că a irosit două mingi de meci şi şi-a pierdut, din nou, serviciul. În loc să fie 7-5 pentru Halep în setul doi, scorul a devenit egal, 6-6, şi a urmat tiebreak-ul. Aici, în sfârşit, Halep şi-a tranşat victoria, câştigând cu 6-4, 7-6 (7-3), după o oră şi 33 de minute.

În turul II de la US Open, Halep o va înfrunta pe Kristina Kucova (111 WTA). Cele două se vor întâlni, în premieră, în circuitul WTA. În turul I, Kucova, venind din calificări, a trecut de Ann Li (SUA, 21 de ani, 69 WTA), scor 7-5, 6-1.

CITEŞTE ŞI:

Halep a primit complimente pentru echipamentul de la US Open: Ce a spus despre rochia ei FOTO

  115.000 de dolari va primi Simona Halep pentru calificarea în turul II de la US Open.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite