Halep, prăbuşire în Dubai: Simona a pierdut semifinala cu Ostapenko, după un decisiv catastrofal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a mai trăit o partidă de coşmar cu Jelena Ostapenko (Letonia, 24 de ani, 21 WTA) după finala de tristă amintire de la French Open 2017. De această dată, în Emirate, constănţeanca a scăpat de sub control o partidă în care debutase, în forţă.

Dacă a vrut să vadă cum se descurcă, fără antrenor, făcând un experiment, în cadrului turneului de la Dubai, Simona Halep tocmai a primit răspunsul: Are nevoie, ca orice jucătoare de top, de un antrenor în staff!

Iar asta pentru că, în duelul cu Jelena Ostapenko, constănţeanca a pornit excelent, dar apoi, când a început să aibă probleme, i-au lipsit sfaturile unui antrenor de talia lui Darren Cahill.

În primul set, Halep a făcut, într-adevăr, o demonstaţie de forţă. Şi a câştigat, în doar 27 de minute: 6-2! 

Din păcate pentru Halep, la începutul actului secund, ea n-a mai reuşit să păstreze nivelul din primul set. Şi, pe fondul căderii româncei şi jocul mult mai consistent practicat de Ostapenko, aceasta s-a dus la 3-0, în doar câteva minute! 

Abia la acest scor, „Simo“ şi-a mai revenit şi şi-a făcut serviciul, la 30 (1-3). Revigorată, Halep a continuat să o exaspereze pe Ostapenko, luând şi următoarele două game-uri: 3-3! De aici, a ieşit un meci pe muchie de cuţit, în care fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. S-a ajuns, aşadar, la 6-6, cu precizarea că, la 6-5 pentru Ostapenko, românca a salvat două mingi de set pe serviciul propriu! Degeaba însă! În tiebreak, Halep a fost spulberată: 0-7!

Halep, de nerecunoscut, în decisiv

În decisiv, Ostapenko a continuat să facă ce a vrut pe teren! Dovadă şi faptul că s-a dus la 4-0, lăsând-o fără replică pe Halep. Sportiva din Letonia şi-a adjudecat victoria, după o oră şi 36 de minute, scor 2-6, 7-6, 6-0.

În finala de sâmbătă (ora 17.00, ora României, Digi Sport 2), Ostapenko o va întâlni pe Veronika Kudermetova (31 WTA). Iar asta pentru că a doua semifinală de la Dubai, Kudermetova - Vondrousova, nu s-a mai jucat. Sportiva din Cehia s-a retras din competiţie, în timpul meciului Halep - Ostapenko, motivând probleme medicale.

CITEŞTE ŞI:

Ostapenko, parcurs de vis, discurs entuziasmant: A explicat cum a bătut-o pe Halep, la Dubai

Halep plăteşte scump eliminarea de la Dubai: Pe ce loc se va afla, începând de luni

Halep se mută de luni, la Doha: Urmează un turneu stelar, cu premii uriaşe

37.500 de dolari va primi Simona Halep pentru calificarea în semifinalele turneului de la Dubai.   64.800 de dolari va primi Jelena Ostapenko pentru accederea în finala de la Dubai.  

Halep, în precedentele participări, la Dubai

*2020: Campioană

*2019: Sferturi

*2016: Turul II

*2015: Campioană

*2014: S-a retras în turul I, accidentată

*2013: S-a retras în turul II, accidentată

*2012: Turul II

În 2021, 2018 şi 2017, constănţeanca a absentat de la turneu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite