Halep, mândria României, adversara ei, într-o situaţie dezolantă: Cum a arătat graficul televiziunii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

De când a început războiul din Ucraina, Simona Halep (30 de ani) a dat pentru prima dată de o adversară care provine dintr-o ţară care a fost ştearsă de pe harta sportului mondial.

Dacă ucraineanca Dayana Yastremska (21 de ani, 103 WTA) a tot dat de românce, săptămâna trecută, trecând, pe rând, de Ana Bogdan (93 WTA) şi de Sorana Cîrstea (27 WTA), în drumul ei spre finala de la Lyon, în schimb, rusoaicele nu se intersectaseră cu jucătoarele din România, de când a început invazia Ucrainei.

În turul II de la Indian Wells, Simona Halep (30 de ani) a devenit prima româncă aflată faţă în faţă cu o reprezentantă a unui stat agresor şi tot mai izolat, la nivel mondial. Vorbim despre Ekaterina Alexandrova - foto (27 de ani, 52 WTA) de care constănţeanca a trecut, după un duel dur, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Alexandrova

Şi, pe parcursul întâlnirii, din graficul realizat de WTA a lipsit steagul Rusiei, pentru că această ţară a fost, practic, rasă de pe harta sportului mondial, după invazia ordonată de Vladimir Putin.

Grafic

Oricum, în tribunele de la Indian Wells, Halep a fost jucătoarea mult mai bine susţinută, nu pentru că adversara ei a fost o rusoaică, ci pentru că fanii români au fost majoritari.

Ce a spus Simona Halep după meci?

*A fost o atmosferă foarte frumoasă, incredibilă chiar. Vă mulţumesc că aţi venit aici pentru a mă susţine.

*Ţineam minte precedentele patru meciuri cu ea (n.r. - scorul era 2-2 până la întâlnirea din această seară). Niciodată n-au fost uşoare. Mă bucur că am câştigat acum. Am făcut ce a trebuit să fac. Sper doar să joc un pic mai bine, în următorul meci.

*Îmi place să joc de dimineaţă, când soarele străluceşte. Mă bucur că am fost programată să joc în prima parte a zilei (n.r. - partida s-a terminat la ora 13.00, ora locală).

*Echipa mea va analiza următoarea mea adversară. Am o zi liberă mâine, aşa că am timp să studiez şi eu jucătoarea pe care o voi întâlni, în turul III. Astăzi însă, vreau să mă bucur de această victorie.

Româncele, la Indian Wells

Calificări, turul I

*Irina Bara (116 WTA) - Lesia Tsurenko (141 WTA) 0-6, 6-3, 2-6

Tabloul principal, turul I

*Irina Begu (72 WTA) - Katerina Siniakova (55 WTA)

2-6, 6-4, 4-6

*Gabriela Ruse (57 WTA) - Kristina Kucova (77 WTA)

6-4, 4-6, 1-6

*Simona Halep (26 WTA): Bye

*Sorana Cîrstea (27 WTA): Bye

Turul II

*Simona Halep (26 WTA) - Ekaterina Alexandrova (52 WTA)

6-2, 4-6, 6-2

*Sorana Cîrstea (27 WTA) - Ajla Tomljanovici (39 WTA)

6-4, 7-5

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite