Cîrstea, superbă la Indian Wells:  Revenire magnifică, calificare în turul III şi cu un cec uriaş în buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

La cum a început duelul cu Ajla Tomljanovici, Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA) părea că va deveni a 4-a româncă pentru care turneul de la Indian Wells se va încheia după primul meci. Spre lauda ei, „Sori“ a dat dovadă de o tărie mentală formidabilă şi a schimbat soarta unui meci pe care îl începuse foarte prost.

Sorana Cîrstea trăieşte, la 31 de ani, a doua cea mai bună perioadă din cariera ei în circuitul feminin. 

Prima ei ascensiunea a fost acum aproape un deceniu, când a atins locul 21 WTA, în premieră, în august 2013. Aceasta rămâne cea mai bună clasare din cariera lui Cîrstea de până acum. Doar că, la cum joacă în 2022, „Sori“ are şanse bune de a depăşi performanţa din 2013!

A măturat cu Tomljanovici: i-a lăsat doar trei puncte!

În turul II de la Indian Wells, în duelul cu Ajla Tomljanovici (Australia, 28 de ani, 39 WTA), Cîrstea a arătat că, nu doar că joacă bine în această perioadă, dar şi stă foarte bine din punct de vedere mental! Pentru că, în primul set, a reuşit o revenire de vis! 

Tomljanovici, cu două victorii în precedentele două confruntări cu Cîrstea, a condus cu 3-0 şi 4-1. De aici însă, a început come back-ul lui Cîrstea! Care a luat cinci game-uri la rând, cedând doar trei puncte! De la 4-1 pentru Tomljanovici, setul s-a încheiat cu scorul de 6-4 pentru Cîrstea!

A irosit o minge de meci

Aflată pe val, românca a continuat să facă instrucţie cu australianca de 28 de ani. Pentru că s-a dus la 3-1 în setul doi, lăsând, la un moment dat, impresia că victoria va fi o formalitate. Doar că Tomljanovici a dat semne tot mai mari de revenire. Şi chiar a egalat. De trei ori: la 3-3, 4-4 şi 5-5! Cu precizarea că, la 5-4, cu Sorana la primire, aceasta a revenit de la 0-40 şi a irosit o minge de meci! În loc să fie 6-4, 6-4 pentru Cîrstea, scorul a devenit 5-5, în actul secund. Iar suspansul s-a prelungit.

Spre lauda ei, românca n-a suferit după şansa ratată şi şi-a făcut serviciul pentru 6-5. Şi, în game-ul următor, Cîrstea a rezolvat meciul, câştigând pe serviciul adversarei, la 15. S-a terminat 6-4, 7-5, după o oră şi 35 de minute.

În turul III, Cîrstea va întâlni învingătoarea duelului Alize Cornet (34 WTA) - Anna Kalinskaya (90 WTA), după ce franţuzoaica aflată pe locul 34 în lume i-a luat locul lui Krejcikova (2 WTA), care era favorită principală, la Indian Wells. Din păcate pentru ea, cehoaica a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

În clasamentul live, actualizat în timp real, Cîrstea a acumulat 1.810 puncte, dar rămâne pe locul 27 WTA. 

54.400 de dolari va primi Sorana Cîrstea pentru accederea în turul III al turneului de la Indian Wells.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite