Halep impresionează la debutul de la Roland Garros! Ce record fantastic a atins românca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

În ziua în care a împlinit 29 de ani, Simona Halep a început cu dreptul aventura la ultimul turneu de Grand Slam al anului,  6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo (70 WTA).

După un debut de meci ezitant al Simonei Halep, victoria cu Sorribes Tormo s-a conturat foarte uşor şi ne-a arătat o jucătoare care îşi poate îndeplini visul unui nou troifeu câştigat la Grand Slam-ul din capitala Franţei

Incomodată de condiţiile de joc, arena „Philippe Chatrier“ a avut acoperişul tras iar temperatura era de doar 13 grade, sportiva din Constanţa a fost destul de rigidă în primele schimburi. În timp ce Halep nu a reuşit să îşi pună adversara în dificultate şi a greşit destul mult, Sorribes Tormo a propus un tenis curajos  şi a reuşit să facă break şi chiar să conducă cu 3-1 şi 4-2. A fost momentul în care principala favorită la câştigarea competiţiei a pus piciorul în prag. Simona şi-a ridicat nivelul de joc la cote imposibil de atins de jucătoarea aflată pe locul 70 WTA, a mai pierdut doar 4 puncte din următoarele 20 şi a închis setul după 47 de minute.

Sorribes Tormo a opus o vagă rezistenţă în setul secund şi se poate mândri doar cu faptul că că a avut mingi de game în jocurile 2, 3 şi 5. Cum nu a fructificat niciuna dinre ele, Halep a luat setul la zero şi s-a calificat în turul secund fără niciun fel de complicaţii. 

Succesul cu Sorribes Tormo a reprezentat prentru româncă cea de a 15-a victorie consecutivă în circuitul WTA, serie de-a lungul căreia Simona a triumfat în 3 turnee: Dubai, Praga şi Roma. 

Pâna astăzi, cea mai lungă serie de victorii la rând se oprise la 14 meciuri şi fusese atinsă în  2015, când Halep a câştigat turneele de la Dubai şi Indian Wells şi s-a oprit în semifnale la Miami. 

UPDATE În turul doi, Halep va evolua cu Irina Begu (72 WTA), învingătoare în partida cu elveţianca Jil Teichmann (54 WTA), 6-4, 4-6, 6-3. 

Citeşte şi

Halep, prima reacţie după victoria de la Roland Garros! Românca a suflat într-un tort aflat la sute de kilometri distanţă

Simona Halep a împlinit 29 de ani! Ce cadou le-a cerut fanilor săi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite