Halep, decorată: Mesaj fantastic în faţa lui Iohannis. Ce a spus campioana de la Wimbledon la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (4 WTA) a fost decorată cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de cavaler după triumful ei la Wimbledon.

Simona Halep a devenit o sursă de inspiraţie pentru milioane de români după ce, prin munca ei, a cucerit lumea tenisului, fiind cea mai constantă jucătoare a circuitului WTA, începând din 2014.

Constăţeanca nu doar că a obţinut victorii uriaşe, ultima la Wimbledon 2019, dar şi a promovat numele României pe plan mondial. Drept urmare, a fost decorată, astăzi, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Imediat, Simona a rosit un discurs superb, transmis de Digi Sport, în care a vorbit despre responsabilitatea pe care o are ca model pentru conaţionalii ei.

Ce a spus Simona Halep?

*Domnule preşedinte, vă mulţumesc foarte mult pentru cea mai înaltă distincţie a României. Este o onoare pentru mine, o recunoaştere şi o preţuire faţă de munca mea.

*Sper ca prin rezultatele mele să-i inspir pe copii, să le transmit dorinţa şi plăcerea de a practica acest sport, care te ajută să te dezvolţi pe plan sportiv şi personal. Vreau să-i mulţumesc familiei mele, tuturor antrenorilor mei, care sunt destul de mulţi. Vreau să le mulţumesc că au construit această „casă“, aşa cum îi zic eu, pentru că fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea, am ajuns la cel mai înalt nivel în tenis. Îi mulţumesc echipei mele, antrenorului meu, Daniel Dobre, lui Teo Cercel, dar şi lui Darren Cahill, care reprezintă o parte a succesului meu. Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături mereu.

*Le sunt recunoscătoare românilor de pretutindeni, care mă susţin necondiţionat pretutindeni în lume, dar, cel mai mult le mulţumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc când mă întorc în ţară. 

*Sunt mândră că sunt româncă. Sper ca toţi copiii să fie inspiraţi de mine şi să aibă cele mai bune condiţii pentru a practica acest sport. Vreau să merg mereu cu fruntea sus şi să câştig cât mai multe trofee. Sunt foarte emoţionată, acest moment este mai greu decât finala de la Wimbledon. Vă mulţumesc!

CITEŞTE ŞI:

FOTO Halep, de mână cu iubitul ei la Palatul Cotroceni: Fotografia care confirmă o poveste de dragoste

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite