Guardiola, lecție de decență după Manchester City – Real Madrid: discursul admirabil al unui învins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, a declarat că "rezultatele sunt cele care contează în fotbal", după ce elevii săi au fost eliminaţi la loviturile de departajare de Real Madrid, miercuri seara, în sferturile Ligii Campionilor.

Josep Guardiola, antrenor Manchester City. FOTO: Arhiva Adevărul
Josep Guardiola, antrenor Manchester City. FOTO: Arhiva Adevărul

"Aş fi preferat să câştig, desigur. În primul rând felicitări celor de la Real Madrid pentru calificarea în semifinale. S-au apărat foarte jos, cu multă solidaritate. Noi am dat totul, nu regret nimic. Am făcut totul, atât defensiv, cât şi ofensiv, dar aşa stau lucrurile. În fotbal, rezultatele sunt cele care contează", a declarat Guardiola după meciul de pe Etihad Stadium.

"Ei vor fi în semifinale, iar noi nu, din cauza unor mici detalii. Uneori câştigi la penalty-uri, alteori nu. Nu am fructificat ocaziile pe care ne-am avut. Pentru a o învinge pe Real Madrid trebuie să fii la 100%, iar noi am fost, dar asta nu a fost suficient. Este un mod dureros de a pierde. Astăzi doare, dar mâine trebuie să ne ridicăm şi să continuăm. Nu putem câştiga întotdeauna", a adăugat antrenorul spaniol.

Manchester City, campioana en titre a Europei, s-a înclinat pe teren propriu la loviturile de departajare (3-4), în faţa formaţiei Real Madrid, după ce scorul a fost egal, 1-1 la finalul prelungirilor. În meciul tur, din capitala Spaniei, cele două echipei au terminat nedecis, 3-3.

Liga Campionilor, sferturi, retur

Miercuri

Bayern Munchen – Arsenal 1-0 (2-2 în tur)

Manchester City – Real Madrid 1-1, 3-4 după loviturile de departajare (3-3 în tur)

Marți

Barcelona – PSG 1-4 (4-6 la general)

Dortmund – Atletico Madrid 4-2 (5-4 la general)

Semifinale

*Dortmund – PSG (1 mai și 7 mai)

*Bayern Munchen – Real Madrid (30 aprilie și 8 mai)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite