Gonit din România, Bölöni face furori în Franța: Ce a realizat la Metz, după tratativele eșuate cu FRF

0
Publicat:

Dacă în privința jucătorilor, România duce o lipsă cruntă a calității, în schimb, la capitolul antrenorilor avem, în continuare, nume apreciate la nivel internațional.

Ladislau Bölöni ocupă locul 3 cu Metz, în liga a doua franceză
Ladislau Bölöni ocupă locul 3 cu Metz, în liga a doua franceză

Problema e că, de ani buni, cei mai valoroși tehnicieni români preferă să lucreze peste hotare. Iar în rarele ocazii în care, unii dintre ei, s-au arătat interesați de o revenire în țară, sistemul bolnav al fotbalului românesc a avut grijă să-i gonească. Cum s-a întâmplat în cazul lui Ladislau Bölöni, la începutul anului 2022. După niște negocieri eșuate cu federația lui Răzvan Burleanu, în care condițiile impuse lui Loți n-au mai fost valabile, ulterior, pentru Edward Iordănescu (44 de ani), fostul mare internațional a luat drumul Franței. Adică, țară în care s-a format, ca antrenor, el fiind absolvent al celebrei școli de la Clairefontaine. Și cu echipe precum Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), Monaco (2006) și Lens (2011) în CV-ul său, de când s-a îmbrăcat cu trening-ul de „A1“.

Invincibil de 164 de zile

Ce a reușit Bölöni, la Metz, până în acest moment, dovedește o regulă nescrisă a fotbalului: un antrenor bun nu-ți garantează succesul, însă îți asigură calitatea muncii!

În cazul tehnicianului român, acest lucru se vede în modul spectaculos în care acesta a reușit să ridice Metz, în clasamentul ligii secunde din Franța, după un start dezolant de campanie. Pentru că, în primele sale 13 partide din campionat, Bölöni părea că a ratat complet obiectivul promovării: 4 victorii, 3 remize, 6 înfrângeri. Doar că, între timp, bilanțul eșecurilor din campionat a rămas „înghețat“ la cifra 6. Ceea ce înseamnă că, în acest moment, Metz are a doua cea mai lungă serie de invincibilitate, de 16 meciuri. Ultimul eșec datează din 24 octombrie 2022, 0-2, în deplasare, cu liderul Le Havre. De atunci, în ultimele 164 de zile, echipa pregătită de Bölöni a înregistrat 10 victorii și 6 remize. Doar Le Havre, locul 1, are o serie mai lungă de invincibilitate, suferind singurul eșec în 29 de etape, în runda a 2-a, 0-1 cu Valenciennes, pe data de 6 august 2022.

Diferența e că, dacă liderul Le Havre se poate considera deja promovat, având nouă puncte peste Metz (locul 3), în schimb, trupa pregătită de Bölöni duce o luptă sufocantă pentru acest obiectiv cu Bordeaux, aflată pe 2. Cele două formații sunt despărțite de 2 puncte, când mai sunt nouă meciuri de jucat. Partida directă bate la ușă, fiind programată pentru 15 aprilie, pe terenul lui Metz!

2022

e anul în care Metz și Bordeaux au retrogradat în liga secundă, ocupând ultimele două poziții în Ligue 1. Acum, cele două formații sunt în luptă directă pentru promovare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite