Bölöni, prețuit în România: Cele două mesaje-surpriză primite de ziua sa EXCLUSIV

0
Publicat:

Ladislau Bölöni se numără printre cele mai importante figuri ale sportului românesc, fiind primul fotbalist care a adunat 100 de selecții în echipa națională. Mai precis, în perioada 1975-1988, Loți a evoluat de 102 ori sub tricolor și a înscris 23 de goluri. Acest bilanț include și o calificare cu România, la Euro 1984, într-o perioadă în care la turneul final ajungeau doar opt naționale!

Boloni

La nivel de cluburi, palmaresul lui Loți e la fel de impresionant, ca jucător: șapte trofee câștigate, toate cu Steaua, dintre care două sunt de domeniul SF-ului pentru fotbalul nostru de astăzi: Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1986).

Deși un fotbalist uriaș pentru România, Bölöni e extrem de apreciat și în Ungaria, având în vedere etnia sa. Iar aprecierea maghiarilor pentru fostul mare internațional român s-a văzut și acum, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, pe data de 11 martie. Cu acest prilej, prim-ministrul Viktor Orbán (59 de ani) i-a adresat actualului antrenor de la Metz o scrisoare: „Stimabile maestru, dacă ar exista un top al celor mai așteptate cărți ale anului, atunci autobiografia dumneavostră sigur s-ar număra printre ele (n.r. – Bölöni lucrează de ani buni la această carte autobiografică). Permiteți-mi să mă alătur apropiaților, rudelor și admiratorilor și să vă felicit cu ocazia aniversării. Vă doresc multă sănătate și succes în cariera de antrenor. La mulți ani!“.

Răzvan Burleanu, președinte FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Eduard Novak și Răzvan Burleanu, mesaje pentru Loți

După această scrisoare trimisă de Viktor Orbán, s-a vehiculat ideea că, în România, Bölöni ar fi fost complet ignorat de oficialii țării. Ce-i drept, niciun politician, de nivelul lui Viktor Orbán, nu și-a adus aminte de Bölöni de ziua sa, însă acesta a primit, totuși, foarte multe mesaje din țară. Dintre care două au fost din partea unor oameni cu funcții importante.

Vorbim despre Eduard Novak, ministrul Sporturilor, și de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Dacă în cazul lui Novak, de etnie maghiară la rândul său, era chiar de așteptat ca acesta să-l felicite pe Bölöni, în cazul lui Răzvan Burleanu, gestul a fost cu adevărat surprinzător. Asta deoarece, la începutul anului 2022, șeful FRF a lăsat impresia că a făcut tot posibilul ca negocierile cu Loți, pentru postul de selecționer, să nu ajungă și la semnarea unui contract, Burleanu preferând varianta Edward Iordănescu. Care, ulterior, a și fost numit pe banca României. După care Bölöni a ajuns la Metz, cu care se află acum în cursa pentru promovare în prima ligă franceză.

Contactat de „Adevărul“, Bölöni ne-a confirmat că, într-adevăr, atât Eduard Novak, cât și Răzvan Burleanu s-au numărat printre cei care l-au felicitat prin mesaje de ziua sa de naștere. „Așa e! Le-am și mulțumit, la rândul meu. Au fost foarte multe mesaje pe care le-am primit din țară, dar și telefoane, ceea ce m-a bucurat foarte mult“, ne-a spus Bölöni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite