Gigi e disperat să facă pace cu „interzişii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

La sfârşitul anului trecut s-a ajuns la o situaţie fără precedent în fotbalul românesc: peste 5.000 de fani au fost interzişi de pe stadionul Ghencea, incluzând pensionari, copii, oameni care au venit pentru prima oară pe stadion sau suporteri care nici n-au ajuns la vreun meci, deşi aveau abonamente la peluză.

În 2010, Gigi Becali (foto) pare hotărât să pună capăt războiului pe care îl duce cu fanii. Astfel, el a trecut de la ameninţările cu bătaia la un ton mult mai pacifist. P

rima măsură pe care şi-a autoimpus-o a fost aceea să nu mai jignească fostele glorii, lucru care în trecut i-a inflamat foarte tare pe ultraşi. „Hagi rămâne tot fratele meu mai mic, chiar dacă ne-am înjurat în trecut. Vreau să ne împăcăm", a clamat patronul Stelei.

Mai mult, pentru a crea o atmosferă incendiară, care să-i ajute pe băieţii lui Stoi­chiţă să câştige campionatul, Becali s-a decis să ridice interdicţia suporterilor de a intra pe stadion, lucru cerut în mod expres latifundiarului şi de către Stoichiţă şi Panduru.

„Îmi amintesc de perioada în care scoteam capul la lojă şi auzeam cântecele alea frumoase, creştea inima în mine. Sunt hotărât să îi las pe fani din nou pe stadion. O singură rugăminte am la ei: să nu mă mai înjure în timpul meciului, pentru că-mi distrug echipa. Să îi încurajeze pe băieţi, că au mare nevoie", a fost anunţul făcut de finanţatorul din Ghencea.

Fanii: „Nu dăm înapoi!"

Cu toate acestea, suporterii stelişti nu par dispuşi să facă vreo concesie în conflictul cu Becali. Prin vocea Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti, fanii au ameninţat că vor continua ca şi până acum.

„Ştim că echipa este afectată de injurii, dar suntem hotărâţi să continuăm protestele ca şi până acum, pentru că atunci când am încercat să explicăm frumos nu s-a întâmplat nimic. În schimb, dacă facem vreo mare performanţă ar fi nepotrivit să mai strigăm... Dar să fie o performanţă curată, fără valize cu bani!", au replicat fanii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite