„Găzduim Supercupa Europei peste trei ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu speră ca evenimentul de miercuri să fie urmat de unul mult mai important.

Pentru ca Bucureştiul să găzduiască finala Ligii Europa a fost nevoie de ridicarea unui stadion de 250 de milioane de euro şi de eforturi oraganizatorice prin care românii s-au autodepăşit.

După meciul de miercuri seară, mai ales că oamenii au prins gustul unui eveniment care a întors toate privirile spre România, s-a pus o întrebare logică: oare când se va mai organiza aşa ceva în ţară?
Răspunsul l-a oferit Mircea Sandu.

„Mai putem organiza un meci la fel de important ca acesta. Mă refer la Supercupa Europei, care poate ajunge la noi în 2015" a dezvăluit „Naşul". Supercupa Europei marchează debutul fiecărui sezon competiţional şi se joacă între formaţiile care au cucerit Liga Campionilor şi Liga Europa.

De obicei, această întâlnire era găzduită de Monaco, însă UEFA a renunţat la această tradiţie. Supercupa Europei se va juca la Praga în 2012. 

Euro abia după 2028

„Putem găzdui şi un turneu final de Campionat European, însă nu acum şi nu doar noi. Dacă politicul va face o strategie coerentă şi concretă a sportului românesc, putem reveni acolo unde eram acum 15-20 de ani. Pentru organizarea unui Euro, va trebui să ne asociem cu o ţară vecină şi, probabil, după 2028. E important ca politicienii să înţeleagă că totul depinde de infrastructură", a declarat preşedintele FRF.

La fel ca în România, şi bulgarii au început să vorbească despre organizarea unui turneu final de Campionat European, ceea ce înseamnă că cele două ţări ar putea să-şi lanseze candidatura împreună.

„Dacă vom construi un nou stadion naţional şi dacă vom renova alte trei arene, împreună cu colegii noştri din România, am putea candida pentru Euro 2024", a spus Borislav Mihailov, preşedintele forului de la Sofia.

20 de miliarde de euro e valoarea investiţiilor necesare pentru organizarea unui Campionat European, potrivit estimărilor lui Mircea Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite