Gâlcă, dezvăluiri despre numirea la Espanyol: ce obiectiv i s-a trasat, cum a primit oferta şi ce şi-a propus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 43 de ani a stat pe tuşă în prima parte a sezonului, chiar dacă, în stagiunea precedentă, a câştigat tot cu Steaua. Aşteptarea a meritat.

Gâlcă a declinat mai multe propuneri din zona arabă şi acum a fost instalat la Espanyol Barcelona, formaţie la care a activat, ca jucător, între 1997 şi 2001. Debutul său pe bancă s-a produs, marţi, şi a fost unul fericit: calificarea în optimile Cupei Spaniei.

La finalul partidei cu Levante în care oaspeţii au condus cu 1-0, dar Espanyol a reuşit să întoarcă rezultatul, Gâlcă a acordat un interviu pentru Digi Sport, postul care a transmis partida în România.

Ce a spus?

„Mă bucur că am câştigat, că am putut reacţiona. Important e că am jucat un fotbal combinativ, aşa cum îmi place mie. Am reacţionat repede după ce pierdeam mingea, jucătorii se simt foarte bine şi sunt jucători de calitate, care vor să fie foarte aproape de poarta adversă. Jucătorii cred în ei, în calităţile lor şi le-am transmis încrederea mea, pentru că am încredere în ei şi cred că doar le-am pus în valoare calităţile“, a afirmat fostul antrenor al Stelei.

Gâlcă a dezvăluit că numirea la echipă a fost o surpriză şi pentru el: „ Practic, a fost de o zi pe alta şi mă bucur enorm. Am spus că îmi doresc să antrenez undeva afară. Prioritatea era Europa, apoi Spania. Mi s-a oferit această şansă, a fost foarte rapid totul. Nu mă aşteptam. Mă simt foarte bine, extraordinar. Mereu mi-am dorit să vin în Spania, mai ales la Espanyol, unde simt culorile. Aici s-au născut copiii mei, aici am câştigat Cupa Spaniei şi, de aceea, mă bucur enorm“.

În acest moment, după 15 din cele 38 de etape, Espanyol e pe locul 12 din 20 în campionat, la trei puncte de poziţia a 18-a, prima care duce în liga secundă. „Echipa trebuie să termine pe locul 10. E adevărat că au spus că se vor lua jucători, dar întâi să ne uităm în curtea noastră. Sunt jucători de viitor, care fac parte din acest club. Trebuie să avem o mentalitate de învingători, trebuie să câştigăm orice meci. Respectul e respect, dar pe teren vom da totul şi vom face totul ca să câştigăm meciurile“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite