Galcă transferă cu banii de pe „maşinuţe”. Espanyol a intrat pe mâna unui chinez fabricant de jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Gâlcă şi trofeele cucerite de Espanyol
Constantin Gâlcă şi trofeele cucerite de Espanyol

Espanyol Barcelona, noul club al lui Constantin Gâlcă, a fost cumpărat recent de un “gigant” chinez care se ocupă cu producţia de jucării pentru copii.

Constantin Gâlcă va avea în iarnă un un buget generos la dispoziţie pentru a ranforsa lotul lui Espanyol Barcelona, unul destul de subţire.
Câştigător al Cupei Regelui cu Espanyol în 2000, ca jucător al echipei alb-albastre, Constantin Gâlcă a primit şansa de a reveni la formaţia catalană, din postura de antrenor principal. E o şansă de care trebuie să se agaţe cu ambele mâini, pentru că angajamentul antrenorului român se întinde doar până la finalul campionatului. Cu alte cuvinte, e o perioadă de probă pentru Gâlcă, dar şi pentru jucătorii lui Espanyol, care n-au străucit în prima parte a sezonului, a doua echipă a Barcelonei fiind în acest moment pe locul al 12-lea în La Liga, la trei puncte de primul loc retrogradant.

Schimbări la nivelul lotului vor avea loc încă din iarnă, iar Gâlcă are posibilitatea să conducă o campanie masivă de transferuri. La începutul lunii noiembrie, peste 50 la sută dintre acţiunile clubului au fost cumpărate de gigantul chinez Rastar Group, producător de jucării pentru copii şi jocuri video. Chinezii au plătit în contul acţiunilor 17 milioane de euro şi au pompat din start 12 milioane de euro pentru a acoperi datoriile clubului, în special către fiscul spaniol. Noii şefi ai lui Espanyol au anunţat că sunt dispuşi să aducă în conturile clubului alte milioane de euro, pentru a fi siguri că echipa catalană nu va cădea în liga a doua. Conform Forbes, magnatul chinez Chen Yansheng, patronul Rastar Group, are o avere de 1,17 miliarde de dolari.
Gică Craioveanu, bun cunsocător al fotbalului spaniol, a declarat la DigiSport: “Chinezii vor o schimbare masivă. De aceea, au vrut să renunţe şi la antrenor, şi la oameni din linia a doua a clubului şi vor să aducă şi fotbalişti noi. Ei vor să facă o echipă solidă şi marele atu al lui Gâlcă este că nu vor transfera jucători peste capul lui. Espanyol, în acest moment, are echipă să se salveze de la retrogradare, dar nu mai mult de atât”.
Constantin Gâlcă va debuta în această seară pe banca lui Espanyol în meciul cu Levante, din Cupa Regelui (1-1 în tur). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite